Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο καθηγητής Καλφέλης, το τεκμήριο της αθωότητας, η αναστολή Λιγνάδη και η Χρυσή Αυγή 

Στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, η οποία έχει εξελιχθεί πλέον σε  μία ουσιαστικά εφημερίδα της κυβερνήσεως, διαβάσαμε ένα ακόμη άρθρο υπερασπίσεως της αποφάσεως των δικαστών να αφήσουν ελεύθερο με αναστολή τον καταδικασθέντα για δύο βιασμούς ανηλίκων Λιγνάδη. 

Παρεμβαίνοντας, λοιπόν, ο καθηγητής Καλφέλης, καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, έγραψε: 

“Ήταν παράνομη η απόφαση του παραπάνω δικαστηρίου να αναστείλει την άμεση έφεση της ποινής; Η απάντηση είναι όχι, αφού ο κώδικας ποινικής δικονομίας (λαμβάνοντας υπ’ όψη την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας) στο άρθρο 497 επιτρέπει – κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις – κάτι τέτοιο μέσω του θεσμού του “ανασταλτικού αποτελέσματος της έφεσης”.”

Αυτό το άρθρο 497 φαίνεται δεν υπήρχε για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τους λοιπούς κατηγορούμενους της δίκης, οι οποίοι ζήτησαν να έχει η έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι το να είσαι βουλευτής εκλεγής μάλιστα 4 φορές δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο το να είσαι βιαστής ανηλίκων… Όσο για το τεκμήριο της αθωότητος το έχει μόνον ο κάθε Λιγνάδης και ποτέ ένας εθνικιστής.

Στην συνέχεια του κειμένου του, ο καθηγητής Καλφέλης γράφει:

“Μου προκαλεί προβληματισμό ότι στην προδικασία είχε “προφυλακιστεί” ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος επειδή είχε κριθεί ότι θα μπορούσε να τελέσει και νέα εγκλήματα, ενώ μετά την καταδίκη του για δύο πράξεις βιασμού δεν θεωρήθηκε επικίνδυνος!”

Τα λέει όλα μόνος του προσπαθώντας να διασώσει το δικαίωμά του στην λογική. Σε μία λογική μιας κοινωνίας σάπιας και διεφθαρμένης μεγαλόψυχης για κάθε βιαστή ανηλίκων (με παρελθόν 20ετίας μάλιστα…) και αντίθετα σκληρή και αμείλικτη για κάθε εθνικιστή.

Σε άλλο σημείο του κειμένου του ο καθηγητής γράφει ότι ο καταδικαστής για δύο βιασμούς (ανηλίκων να μη το ξεχνάμε!) θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του εφετείου και συμπληρώνει: “δηλαδή ίσως και σε έναν χρόνο”. Και εδώ γελάει κάθε πικραμένος, αφού είναι δεδομένο και θα το ζήσουμε ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για να τελεσιδικίσει η υπόθεση Λιγνάδη.

Α.Ν.Μ.

Exit mobile version