Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νομικοί κατά της απόφασης αποζημίωσης της Μυρτώς από το ελληνικό κράτος!

Όλοι γνωρίζουμε την τραγική περίπτωση του δεκαπεντάχρονου τότε κοριτσιού, που το 2012 βιάστηκε και κτυπήθηκε με σκοπό την δολοφονία της με μία πέτρα πέντε κιλών στο κεφάλι από έναν λαθρομετανάστη, στην Πάρο.

Σήμερα η Μυρτώ είναι καθηλωμένη με 100% αναπηρίας και το 2017 η μητέρα της ξεκίνησε την νομική διαδικασία να ζητήσει αποζημίωση για την Μυρτώ καθώς ο Πακιστανός ήταν παράνομα στην χώρα μας και η ευθύνη της επίθεσης βαραίνει νομικά το κράτος, που δεν μερίμνησε να τον απελάσει!

Στην συνέχεια δυστυχώς, είχαμε δύο δικαστικές αποφάσεις που απόρριψαν το αίτημα σαν αβάσιμο, αλλά τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να αποζημιωθεί χωρίς όμως να προσδιορίσει το ποσό το ύψος του  οποίου θα προσδιοριστεί από Διοικητικό Δικαστήριο… 

Για την απόφαση αυτή έγραψε η “Καθημερινή”: “Έντονες αντιδράσεις από πολλούς καθηγητές δημοσίου δικαίου, οι οποίοι εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την νομική ορθότητα της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου”.

Είναι λάθος η απόφαση αυτή, δήλωσε ο καθηγητής του Παντείου Κοντιάδης, και με αυτήν υπονοείται ότι οι παράτυποι μετανάστες είναι εν δυνάμει εγκληματίες. Στην ίδια γραμμή και η καθηγήτρια της Νομικής του ΑΠΘ Πρεβεδούρου, που δήλωσε πως… θεμελιώνεται υπερβολικά εύκολα η ευθύνη του δημοσίου!

Και δεν είναι οι μόνοι… Αλήθεια, εάν δεν φταίει αυτό το άχρηστο και ανίκανο κράτος, που έχει φέρει χιλιάδες εγκληματίες στην χώρα, για τα εγκλήματά τους, τότε ποιος φταίει; 

Χ.Α.Μ. 

Exit mobile version