Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936.

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.

http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Στις 4 Αυγούστου 1936 ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς μετασχηματιζει την κυβέρνησή του σε άμεσο Λαϊκό, Εθνικό και Επαναστατικό Καθεστώς ευρείας αποδοχής. Ο Ιωάννης Μεταξάς είχε εισέλθει στο κοινοβούλιο ως Αρχηγός τού Κόμματος των Ελευθεροφρονων με εκλογές και ένα ποσοστό τής τάξεως τού 4%.       

Τα κόμματα τού κοινοβουλευτικου τόξου τής αστικής δημοκρατίας όπως πάντα εκτελουσαν τις εντολές των γνωστών ψευτοσυμμαχων που μάς είχαν στερήσει εθνικά εδάφη μέσω των γειτονικών μας βαρβάρων και είχαν μετατρέψει το Ελληνικό κράτος σε προτεκτορατο οικονομικό και πολιτικό. Τα κόμματα τού ψευτορωμεικου μέσα στο κοινοβούλιο εριζαν μεταξύ τους και διχαζαν το λαό προκαλώντας ακυβερνησια.

Έτσι λοιπόν και μετά από διερεύνηση σχηματισμού κυβέρνησης, με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων και τού βασιλιά Γεωργίου, το Εθνικό Κόμμα των Ελευθεροφρονων σχηματίζει κυβέρνηση μειοψηφίας. Το πολιτικό περιβάλλον παρέμενε ασταθές, οι δε ελληνοφωνοι κομουνιστές ετοίμαζαν ένοπλη επανάσταση εκμεταλλευομενοι την φτώχεια και τη δυσαρέσκεια τού ελληνικού λαού.

Ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς ζητά και λαμβάνει έγκριση από τον βασιλιά Γεώργιο να αρθουν τα άρθρα τού Συντάγματος προκειμένου να σχηματιστεί Λαϊκή και Επαναστατική Κυβέρνηση αληθινά Εθνικής Ενότητας. Ο Ιωάννης Μεταξάς λαμβάνει την σχετική έγκριση τόσο από τον βασιλιά όσο και από το κοινοβούλιο για δεύτερη φορά.

Αυτό ήταν. Η Εθνική Κυβέρνηση τής 4ης Αυγούστου 1936 μόλις είχε σχηματιστεί. Η κομμουνιστικη ανταρσία απετραπη. Η Ελλάς ήταν πλέον αντικοινοβουλευτικη καθώς μετατράπηκε σε Έθνος Ενωμένο, απαλλαγμενο από διλήμματα και κομματικά διαχωριστικά τείχη, με διάθεση επίλυσης των προβλημάτων. Η Εθνική Κυβέρνηση τής 4ης Αυγούστου τού Ιωάννη Μεταξά δημιούργησε ένα αληθινά Ελληνικό Κράτος Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Εθνικής Ισχύος.

Ο Μεταξάς σύντομα κάλεσε κοντά του έναν αριστερό αρχισυνδικαλιστη, τον Δημητρατο, και τού έδωσε εντολή να αναλάβει υπουργός εργασίας εφόσον πίστευε στην επίλυση των εργατικών ζητημάτων. Τις σχετικές πληροφορίες τις γνωρίζω προσωπικά από την εγγονή τού Δημητρατου που υπήρξε συνάδερφος μου. Ο Δημητρατος ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα, ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς και η 4η Αυγούστου συνέταξαν ολόκληρο το Εργατικό Δίκαιο τής Ελλάδος, ο εργατικός κόσμος ενώθηκε και ο Δημητρατος έγινε συνειδητός Εθνικιστής και συνεργάτης τού Ιωάννη Μεταξά.

Το καθεστώς τής 4ης Αυγούστου έκτισε σύγχρονο και δυνατό στρατό, κοινωνία ενωμένη, οικονομία δυνατή και παραγωγική, μια Ελλάδα σφριγηλή, ένα γνήσιο Εθνικό και Λαϊκό Κράτος υποδειγματικο. Τον Δεκαπενταυγουστο τού 1940 οι Ιταλοί θέλησαν να μάς προκαλέσουν με την βύθιση τού ευδρομου καταδρομικου Έλλη. Οι πρώτοι Εθνομαρτυρες τού Ελληνικού Έθνους στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο έπεσαν στα γαλανά νερά τής Τήνου. Το Κράτος Εθνικής Ασφαλείας επαγρυπνα και γνωρίζει τα πάντα. Ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς θα δώσει την πρέπουσα Εθνική Απάντηση με το Όχι τής 28ης Οκτωβρίου και ο ελληνικός στρατός θα βαδίσει νικηφόρα έναντι των Ιταλών εισβολέων έως ότου δολοφονηθεί ασθενής και κλινηρης ο Μεταξάς από ψευτοσυμμαχικο ιατρικό δάκτυλο. Ιωάννης Μεταξάς, Αθάνατος!!! Ανίκητος Ενωμένος και Πιστός Ελληνισμός είναι ο Εθνικιστής και Εθνικοκοινωνιστης Ελληνισμός. Για να ανατείλει η Χρυσή Αυγή τού Ελληνισμού μας.

Exit mobile version