Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Κενό γράμμα» οι «κυρώσεις»! Εκτινάχθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Ρωσσίας τους τελευταίους μήνες!

«Κενό γράμμα» οι «κυρώσεις»! Εκτινάχθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Ρωσσίας τους τελευταίους μήνες!

Την ίδια στιγμή που η Ευρώπη ετοιμάζεται για «μαύρο χειμώνα», με ελλείψεις στην ενέργεια και υψηλό πληθωρισμό, εξαιτίας των «κυρώσεων» κατά της Ρωσσίας, σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε το εμπορικό πλεόνασμα της Ρωσίας το επτάμηνο του 2022!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο, το ρωσσικό πλεόνασμα εκτινάχθηκε στα 167 δις δολλάρια, από μόλις 50 δις δολλάρια, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο!

Τα «κενά» από τον περιορισμό των εισαγωγών από χώρες της Δύσης, καλύπτονται πλέον από άλλες αγορές, όπως π.χ. της Κίνας. Έτσι, οι κινεζικές εξαγωγές προς τη Ρωσσία αυξήθηκαν 20% τον Ιούλιο, φτάνοντας τα 6,7 δις δολλάρια.

Επιπροσθέτως, οι αυξημένες παραγγελίες από Κίνα και Ινδία  για το αργό πετρέλαιο των Ουραλίων, κάλυψαν πλήρως τις απώλειες από τις Δυτικές «κυρώσεις» – που αποδείχτηκαν «κενό γράμμα»!

Θα σταματήσουν εγκαίρως –πριν την έλευση του χειμώνα- οι ευρωπαϊκές χώρες τις αυτοκτονικές κυρώσεις ή θα συνεχίσουν να αυτοκαταστρέφονται για το χατίρι των γερακιών της Ουάσινγκτον; Ιδού η απορία!

Exit mobile version