Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

DON’T PAY ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ!

Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/2022/08/dont-pay.html

Στην Αυστρία: «Δεκάδες χιλιάδες δεν θέλουν πλέον να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος – θα το κάνουμε όπως οι Βρετανοί!

Χιλιάδες Βρετανοί διαμαρτύρονται για την αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και ζητούν μποϊκοτάζ πληρωμών με τον τίτλο «Μην πληρώνεις, Ηνωμένο Βασίλειο». Η δράση θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη – έτσι όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι θυμωμένοι για την τοκογλυφία στις τιμές της ενέργειας, επίσης στην Αυστρία.

Παρόμοια με την Αυστρία, οι ενεργειακές εταιρείες στη Μεγάλη Βρετανία αύξησαν επίσης δυσανάλογα τις τιμές. Σύμφωνα με τον Guardian, ο μέσος οικιακός λογαριασμός εκεί έχει αυξηθεί από 1.971 £ σε περίπου 3.910 £ ετησίως. Αυτή η αύξηση της τιμής πρέπει τώρα να αντιμετωπιστεί εμποδίζοντας τους πελάτες να πληρώσουν.

«Ακόμα κι αν ένα κλάσμα από εμάς που πληρώνουμε με πάγια χρέωση σταματήσει να κάνει πληρωμές, αυτό είναι αρκετό για να φέρει τις εταιρείες ενέργειας σε σοβαρό πρόβλημα και το γνωρίζουν. Θέλουμε να τους ενώσουμε και να τους αναγκάσουμε να τερματίσουν αυτή την κρίση. Έτσι πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί», αναφέρει η αρχική σελίδα του dontpay.uk.

Οι εμπνευστές της εκστρατείας καλούν τον πληθυσμό να σταματήσει να πληρώνει τους λογαριασμούς του ρεύματος. Αυτό έχει μακρά παράδοση στη Βρετανία: «Οι μαζικές χρεοκοπίες δεν είναι μια νέα ιδέα, υπήρχαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και της δεκαετίας του 1990, όταν περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι αρνήθηκαν να πληρώσουν εκλογικό φόρο – και βοήθησαν στην ανατροπή της κυβέρνησης και στην ανατροπή τους. τα πιο σκληρά μέτρα».

Μέχρι στιγμής, 90.000 άτομα έχουν ενταχθεί στο κίνημα μποϊκοτάζ.

 

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις δεν αναμένεται να υποχωρήσουν, συνεχίζοντας στην πλήρη εξαθλίωση των λαών διότι  όπως ισχυρίζονται “Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ανεύθυνο μήνυμα που τελικά απλώς ανεβάζει τις τιμές για όλους τους άλλους και βλάπτει την προσωπική πιστοληπτική ικανότητα”!
Συμπέρασμα δεν τους ενδιαφέρει ο λαός παρά η κερδοσκοπία των παρόχων ενέργειας που τους τροφοδοτούν με κεφάλαια για να παραμείνουν στην εξουσία , γι’ αυτό και τους ανταποδίδουν τα κέρδη!
Exit mobile version