Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η υποκρισία της ΝΔ κι ένα ακόμα δώρο στον Ερντογάν Πασά!

Σάλος έχει προκληθεί από δηλώσεις του βολευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της βουλής (και διεκπεραιωτή των παράνομων εντολών Σαμαρά στις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής – αυτό να μην το ξεχνάμε ποτέ!), Χαράλαμπου Αθανασίου.

Οι επίμαχες δηλώσεις έγιναν στο κανάλι της βουλής και ήταν η απάντηση στο ερώτημα αν μπορούν βουλευτές μπορούν να τίθενται υπό παρακολούθηση, αν συντρέχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Όμως, ο Αθανασίου χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τους Τούρκους (κατά δήλωσή τους…) βουλευτές της Θράκης: «Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια».

Βέβαια, με «διευκρινιστικές» δηλώσεις του, ο Αθανασίου, ανασκεύασε: «Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος».

Εδώ πρόκειται για μέγιστη υποκρισία, καθώς σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι ψευτο-υπερπατριώτες της ΝΔ έχουν υποψηφίους βουλευτές που δηλώνουν δημοσίως «Τούρκοι» και σχεδόν πάντα κάποιος εξ’ αυτών εκλέγεται και βουλευτής.  

Κι εκτός από υποκριτικές, οι δηλώσεις Αθανασίου είναι ένα ακόμα δώρο της χούντας Μητσοτάκη προς τον Ερντογάν Πασά, ο οποίος σιγουρότατα θα τις χρησιμοποιήσει δεόντως, για να καταγγείλει την Ελλάδα για διακρίσεις απέναντι στους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης.

Ηλιθιότητα ή σκοπιμότητα; Δύσκολο να ισχύει το πρώτο, καθώς ο λεγάμενος έχει διατελέσει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και υπουργός Δικαιοσύνης, άρα γράμματα και νόμους γνωρίζει…

 

Exit mobile version