Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σε οικονομικό θάνατο την Ευρώπη

 

Μήπως ο Μητσοτάκης με την υπόθεση Ανδρουλάκη πληρώνει την φιλοαμερικανική πολιτική του;

Ήδη σε τρεις χώρες της Ευρώπης δεν παραδόθηκε ρωσσικό πετρέλαιο λόγω του εμπάργκο του τραπεζικού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Ρωσσία και έτσι απορρίφθηκε η τραπεζική συναλλαγή με την οποία θα προμηθεύοντο πετρέλαιο η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία. 

Είναι προφανές ότι με τα μέτρα που πήραν οι ΗΠΑ με αφορμή τον πόλεμο της Ουκρανίας κατά της Ρωσσίας, δημιουργούν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στις οικονομίες των χωρών της Ευρώπης με την μεγάλη άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου. Μέγας υπέρμαχος της αμερικανικής πολιτικής ο Μητσοτάκης, ο οποίος με τον τρόπο αυτό συγκρούεται ευθέως με τα ευρωπαϊκά και κυρίως τα γερμανικά συμφέροντα. Και ξαφνικά από το πουθενά ήλθε η υπόθεση Ανδρουλάκη…

Το σύνολο του ευρωπαϊκού τύπου επιτίθεται στον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο της υποκλοπής και η γαλλική “Λε Μοντ” κάνει λόγο για κλονισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ η γερμανική εφημερίδα “Χαντερσμπλαντ” τον κατηγορεί ευθέως ότι στην όλη υπόθεση έπαιξαν ρόλο και ξένες μυστικές υπηρεσίες… Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος των Euronews: “Το ελληνικό watergate κλονίζει την Αθήνα”.

Ι.Γ.Μ.

Exit mobile version