Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επίλαρχος ε.α. Αλμπάνης: άλλο η υπηκοότητα άλλο η ιθαγένεια

Επίλαρχος ε.α. Αλμπάνης: άλλο η υπηκοότητα άλλο η ιθαγένεια

Με κείμενό του στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ”, ο κ. Αλμπάνης Επίλαρχος ε.α., καταγγέλλει τα εγκλήματα κατά του Έθνους Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι Έθνος σημαίνει: όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον, ομότροπον και με αυτό δεν έχουν καμία σχέση οι λαθρομετανάστες, τους οποίους κάνουν “Έλληνες” οι εθνομηδενιστικές κυβερνήσεις. 

Το χειρότερο, δεν τους δίνουν την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη, όπως κάνουν οι αμερικάνοι στους Έλληνες, Ιταλούς, Γερμανούς κλπ., που πηγαίνουν εκεί, αλλά την ιθαγένεια και η ιθαγένεια είναι κάτι εντελώς διαφορετικό σημαίνει αίμα, καταγωγή. Και μας παραθέτει σχετικά τα παρακάτω: 

Ιθαγενής.

(α) Το λεξικόν της αρχαίας Ελληνικής γλώσσης Ι. Σταματάκου αναγράφει δια την λέξιν Ιθαγενής = Ο κατ’ ευθείαν απόγονος, ο γνήσιος απόγονος, ο γηγενής λεγόμενος και αυτόχθων ο εξ αυτής ταύτης της χώρας αναφυείς και μη ελθών εκ της αλλοδαπής ως έποικος.

(β) Ο Ησύχιος ο Αλεξανδρεύς αναγράφει δια την λέξιν Ιθαγενής = Ο αυτόχθων, ο γεννηθείς εξ αυτής της χώρας, ο γνήσιος ουχί ελθών εξ άλλης χώρας.

(γ) Το αρχαιοελληνικόν λεξικόν του Σουϊδα ή Σούδα αναγράφει δια την λέξιν Ιθαγενής = Ο αυτόχθων, ο γνήσιος παις, ο γεννηθείς εξ αυτοχθόνων. “Ο ιθύ και αδιάστροφον έχω το γένος” δηλ. ο κατ’ ευθείαν έχων το γένος και όχι εκ στρεβλώσεων. (Ιθύ = ο κατ΄ ευθείαν, αδιάστροφος, αδιάστρεπτος, όχι με στρεβλώσεις).

(δ) Ο Έλλην Βυζαντινός ιστορικός Αγαθίας (Ι,20) αναγράφει δια την λέξιν Ιθαγενής = “Τους γουν εκ παλαιού οικήτορας και ιθαγενείς ανέκαθεν ηγεμόνας την γην ανακομίσασθαι”. δηλ. ο προερχόμενος τω όντι (πράγματι) εκ παλαιών οικητόρων και ιθαγενών ανέκαθεν που είχον αυτήν την χώραν από παλαιά.. 

Exit mobile version