Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή στο μνημόσυνο του Λοχαγού Σωτήρη Σταυριανάκου

Η Χρυσή Αυγή στο μνημόσυνο του Λοχαγού Σωτήρη Σταυριανάκου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Λακωνία έδωσε το παρών στο μνημόσυνο του Μανιάτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Λοχαγού Σωτήρη Σταυριανάκου. Στη γεννέτειρα του, το Σκουτάρι Λακωνίας, ξύπνησαν οι μνήμες από τις τελευταίες ηρωικές στιγμές του Λιονταριού τη Μάνης.

«Δε μου λες, κύριε Λοχαγέ εμείς εδώ οι λίγοι, τι κάνουμε; Τι παριστάνουμε; Τους 300 του Λεωνίδα; Γιατί όσο και να αντέξουμε, όσο και να κρατήσουμε, σε κάποια στιγμή θα πέσουμε»,
φέρετε να τον ρώτησε ένας λόχιας λίγο πριν την τελευταία μάχη, για να πάρει την άπαντηση από τον Ηρωικό Μανιάτη Λοχαγό:
«Άκουσε να σου πω Λοχία. Είμαστε Έλληνες Στρατιώτες, εδώ είναι Ελλάδα και είμαστε υποχρεωμένοι να πέσουμε μέχρι ενός. Τα άρματα θα περάσουν από πάνω μας»
Ήταν 16 Αυγούστου 1974 όταν στην προσπάθεια του να σταματήσει την προέλαση ένος τουρκικού άρματος, βλήθηκε από εχθρικό πυροβόλο και έπεσε νεκρός.
Άξιος απόγονος των Σπαρτιατών, ο Λοχαγός Σωτήρης Σταυριανάκος διάλεξε τον Ηρωικό θάνατο από την ατιμωτική φυγή από την μάχη. Σε έναν προδομένο από τους πολιτικούς Αγώνα, ο Σταυριανάκος και όλοι οι ΗΡΩΕΣ της ΕΛ.ΔΥ.Κ. έδειξαν τι θα πει Ελληνική ψυχή.. Ενάντια στις βαρβαρικές ορδές του αττίλα και χωρίς ΚΑΜΙΑ βοήθεια, όρθωσαν το ανάστημα τους και ακολουθόντας το παράδειγμα του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα, συνέχισαν να πολεμούν ακόμα και όταν το “τελος” ήταν προδιαγεγραμμένο.
Για τον Καραμανλή και το καθεστώς της Μεταπολιτευσης η Κύπρος “κείται μακράν”.
Για εμάς, τους Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, η Κύπρος και κάθε σκλαβωμένη μας Πατρίδα, είναι το αγκάθι στην ψυχή μας, είναι ο λόγος να Αγωνιζόμαστε, η απελευθέρωση τους και η ένωση με την Ελλάδα είναι το όνειρο της και ο σκοπός της ζωής μας.

Στη μνήμη του Λοχαγού Σωτήρη Σταυριανάκου και ΌΛΩΝ των προδομένων Ηρώων της ΕΛ.ΔΥ.Κ. εκπροσωπώντας τη Χρυσή Αυγή, στεφάνι κατέθεσε ο Συναγωνιστής Φωτόπουλος Άγις

Exit mobile version