Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ισραήλ-Τουρκία και πάλι συμμαχία

Ισραήλ-Τουρκία και πάλι συμμαχία

«Η Τουρκία και το Ισραήλ αποφάσισαν την πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων. Έτσι, οι δύο χώρες θα διορίσουν πρεσβευτές η μία στην πρωτεύουσα της άλλης,

στο πλαίσιο της βελτίωσης των διμερών σχέσεων. Οι αναβαθμιζόμενες σχέσεις θα συμβάλουν στην εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών και στη διεύρυνση των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών τους, ενώ θα ενισχύσουν και την περιφερειακή ασφάλεια», ανακοίνωσε επισήμως το γραφείο τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι πρεσβευτές της Τουρκίας και του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ και την Άγκυρα, αντίστοιχα, είχαν ανακληθεί το 2018 μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στη Γάζα.

Η αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ (αν ποτέ χάλασαν στην πραγματικότητα, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλουμε…), ήταν μια αναμενόμενη κίνηση. Και πολύ άργησε! 

Να δούμε τώρα τι θα λένε οι εγχώριοι… πολυπράγμονες αναλυτάδες (της κακιάς ώρας!), που προσπαθούσαν επιμόνως να μας πείσουν ότι η Ελλάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα με το Ισραήλ και το σιωνιστικό λόμπι των ΗΠΑ στο πλάι της! Αμ δε!

(ΥΓ): Κι άλλη μια… απορία: Μα αφού –ωρέ μητσοτακόφρονες της πεντάρας!- η Τουρκιά του Ερντογάν είναι… διεθνώς απομονωμένη, πως τα καταφέρνει και τα έχει με όλους καλά; Ε;

Exit mobile version