Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η μεγάλη επένδυση ηλεκτρικών οχημάτων… λοξοδρόμησε και αντί για την Ελλάδα κατέληξε στα Σκόπια. Η μίζα είναι η αιτία;

Η μεγάλη επένδυση ηλεκτρικών οχημάτων… λοξοδρόμησε και αντί για την Ελλάδα κατέληξε στα Σκόπια. Η μίζα είναι η αιτία;

Ένα ακόμα… αναπτυξιακό παραμύθι της χούντας Μητσοτάκη (μετά από το φιάσκο της «μεγαλύτερης επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στην Ελλάδα»), διαψεύστηκε στην πράξη. Πρόκειται για την επένδυση στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, της γερμανικής εταιρείας Next.e.GO., την οποία είχε ανακοινώσει πομπωδώς ο Κούλης Μητσοτάκης το 2020, υποσχόμενος χίλιες νέες θέσεις εργασίας: «Προσφέρουμε μια ισχυρή δέσμη οικονομικών κινήτρων. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται γρήγορα σε μια χώρα που είναι ανοιχτή σε προχωρημένες άμεσες ξένες επενδύσεις».

Τελικά, η μεγάλη επένδυση… λοξοδρόμησε και η γερμανική εταιρία υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με τα Σκόπια. Η συμφωνία προβλέπει την ανέγερση εργοστασίου κοντά στην πόλη του Τέτοβο, το οποίο εργοστάσιο θα απασχολεί 900 άτομα και θα έχει ρυθμό παραγωγής έως 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, έγινε στην περιοχή του Τετόβου και η σχετική τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου, στην οποία μίλησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Κοβάτσεφσκι κι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Γιατί τελικά αντί για την Ελλάδα η συγκεκριμένη επένδυση κατέληξε στα Σκόπια; Όπως λένε οι… «κακές γλώσσες», η επένδυση στην Ελλάδα κρίθηκε ασύμφορη, γιατί ήτανε πάρα πολλά τα λεφτά της μίζας που απαιτούσε η φαμίλια Μητσοτάκη, για να επιτευχθεί συμφωνία και να «πέσουν» οι υπογραφές!

 

B.A.

Exit mobile version