Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διάγγελμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη περί του «τέλους των μνημονίων»

Διάγγελμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη περί του «τέλους των μνημονίων»

Το απύθμενο θράσος της κυβέρνησης της Νεάς Δημοκρατίας και ιδίως του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κατέδειξε το χτεσινό διάγγελμα με θέμα το δήθεν «τέλος» των μνημονίων, σε μια απελπισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει για ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Σε μια πατρίδα όπου το σύνολο της εθνικής περιουσίας έχει ξεπουληθεί στο υπερταμείο για χρονική διάρκεια που φτάνει τον έναν αιώνα(!), σε μια κοινωνική πραγματικότητα όπου οι αντεργατικοί μνημονιακοί νόμοι συνεχίζουν να ισχύουν στο έπακρον, και μάλιστα την ώρα που δεν καταργούνται καν οι φόροι που επιβλήθηκαν μετά το 2010 με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ (ούτε φυσικά επανέρχονται οι μισθοί στα προ του 2010 επίπεδα, ως συνέπεια του τσακισμένου ΑΕΠ), ο εθνικός ολετήρας Μητσοτάκης βλέπει «έξοδο» από τα μνημόνια!

Αναμφίβολα δεν αποτελούσαν κάποιον «επί γης παράδεισο» οι κοινωνικοί και υλικοί όροι ζωής των Ελλήνων προ μνημονίων, αλλά το σίγουρο είναι ότι η σταδιακή αποβιομηχάνιση δεκαετιών σε συνδυασμό με την επιβολή των μνημονίων από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους πολιτικάντηδες εντολοδόχους τους, έχουν σπρώξει άνω του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων στην ξενιτιά, με τις κορώνες περί «αντιστροφής του brain drain» να αποδεικνύονται φούμαρα! Το καθεστώς της εποπτείας συνεχίζεται κανονικότατα έως (τουλάχιστον) το 2060, ήτοι μέχρι την αποπληρωμή του 75% του συνολικού χρέους που αναγνώρισε στο ακέραιο το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο. Σημειώνεται πως η Ελλάδα κατέχει το θλιβερό ρεκόρ του μεγαλύτερου χρέους στην ευρωζώνη, με την δεύτερη μεγαλύτερη ανεργία και την πρωτιά στην ανεργία των νέων, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που η κυβέρνηση των «αρίστων» κάνει πως δεν βλέπει.

Τα ψέμματα και οι λαϊκισμοί βέβαια των «εθνικοφρόνων» δεν είναι κάτι το πρωτότυπο. Ανάλογα πανηγύρια και «φιέστες» για όσους θυμούνται, υπήρξαν και τον Αύγουστο του 2018 από την κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θριαμβολογούσε και εκείνος για κάποιο «τέλος» των μνημονίων που δεν ήρθε ποτέ. Στην προσπάθεια του ενός πόλου εξουσίας να φανεί «καλύτερος» και «διαφορετικός» από τον άλλον, εκθέτονται αμφότεροι ως ταυτόσημες πλευρές άσκησης της ίδιας πολιτικής, με τον συντριπτικά αποφασιστικό ρόλο στην κατεύθυνση της οικονομίας (και όχι μόνο), να τον έχουν οι τοκογλύφοι και οι γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφορά έγινε από τον πρωθυπουργό και στο κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, την Χρυσή Αυγή, ως «δηλητήριο» που συνόδευσε το φαινόμενο των «πλατειών», εννοώντας το αντιμνημονιακό κύμα εκείνης της εποχής. Είναι περιττό να καταδείξει κανείς την υποκρισία των δημοκρατών, οι οποίοι αποκαλούν «δηλητήριο» την πολιτική έκφραση μισού εκατομμυρίου Ελλήνων που σταθερά εμπιστεύονταν και ψήφιζαν το λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα ώστε να εισέλθει αυτό στο κοινοβούλιο. Ως γνωστόν στην δημοκρατία όλες οι επιλογές είναι καλοδεχούμενες αρκεί να μην αμφισβητούν την επικυριαρχία του φιλελευθερισμού και των ολιγαρχών φίλων του Κ. Μητσοτάκη και κάθε άλλου πρωθυπουργού-υπάλληλου. Η εκ του πονηρού προσπάθεια ταύτισης των αγώνων της Χρυσής Αυγής ενάντια στα μνημόνια και την επέλαση του καπιταλισμού στην χώρα μας, με το κίβδηλα «αντιμνημονιακό» αριστερό μπλοκ που είχε ως τελική του εκδήλωση την καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξυπηρετεί την προπαγάνδιση του αφηγήματος περί βλαβερών «άκρων» ανάμεσα στα οποία δήθεν στέκει η «λογική» και «μετριοπαθής» Νέα Δημοκρατία στην δική της φανταστική «σωστή πλευρά της ιστορίας».

Οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής επαγρυπνούν και συνεχίζουν να μάχονται ενάντια στους θεσμούς κατοχής της Ελλάδος και στους εγκαθέτους τους, όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά σε κάθε πεδίο! Οι κούφιες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για «καλύτερες μέρες» που έρχονται και για «άσκηση ανεξάρτητης πολιτικής» προφανώς δεν είναι ικανές να κοροϊδέψουν τον λαό στο μεγαλύτερο μέρος του, που με καταρρακωμένα έσοδα και την ακρίβεια στα ύψη βλέπει την ζωή του να καταστρέφεται και τους αλαζόνες δημαγωγούς της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίζουν ακάθεκτοι το εθνοκτόνο τους έργο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ.

Exit mobile version