Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κρατήστε ένα όνομα: Πιερρακάκης!

Απανωτά είναι τα επικριτικά δημοσιεύματα μεγάλων ξένων ΜΜΕ (New York Times, Politico, Reuters, κ.λπ.) για τον Κούλη Μητσοτάκη και τις μεθοδεύσεις του. Τυχαίο; Δε νομίζουμε! Είναι προφανής η πρόθεση κάποιων διεθνών κύκλων να «τον κάνουν πέρα», μάλλον γιατί τον… βαρέθηκαν!

Όπως διόλου τυχαία δεν ήταν και η αποκάλυψη της παρακολούθησης του Ανδρουλάκη, από την ΕΥΠ του Μητσοτάκη. Μια αποκάλυψη που «έκαψε» το μέχρι πρότινος πιο πιθανό σενάριο μετά τις δεύτερες εκλογές, αυτό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Τώρα μπερδεύονται πολύ τα πράγματα! Και ολόκληρο Reuters κάνει αναφορά ακόμα και στην πιθανότητα εκδίωξης του Κούλη Μητσοτάκη από την αρχηγία της ΝΔ, πριν από τις εκλογές:  

«Υπάρχουν και άλλες πιθανότητες. Η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε δυνητικά να αντικαταστήσει τον Μητσοτάκη με έναν ηγέτη πιο ελκυστικό προς το ΠΑΣΟΚ».

Πρόκειται για μια «φωτογραφική» αναφορά, σε πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο – που δεν είναι βεβαίως η πολιτικά ολίγιστη Όλγα Κεφαλογιάννη, που κάποιοι αφελείς βιάστηκαν να χρίσουν διάδοχο του Κούλη Μητσοτάκη.

Γι’ αυτούς που ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, η «φωτογραφική» αναφορά του Reuters ήταν για έναν άλλο… Κούλη, τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Τα «ατού» της συγκεκριμένης επιλογής είναι ουκ ολίγα γι’ αυτούς που κυβερνούν πραγματικά αυτόν τον τόπο:

1ον) Ο Κούλης Πιερρακάκης δεν είναι απλώς και μόνον «πιο ελκυστικός» προς το ΠΑΣΟΚ από τον Μητσοτάκη, είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ! Σύμφωνα με το βιογραφικό του, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ σε ηλικία 18 ετών. Το 2010, διορίστηκε από την τότε υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, διευθυντής του Ινστιτούτου Νεολαίας, ενός οργανισμού που «υλοποιούσε ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας». 

Το 2012, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που τότε εμφανίστηκε με το… ψευδώνυμο «Ελιά». Κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ως επιλογή του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Και μόλις το 2019 είδε το… φως το αληθινόν, κι έγινε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης της χούντας Μητσοτάκη.

2ον) Είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ, το οποίο οι… κακές γλώσσες χαρακτηρίζουν «εκκολαπτήριο ηγετών» της CIA!

3ον) Από την πρώτη στιγμή που έγινε υπουργός, τα «πετσωμένα» ΜΜΕ τον έχουν «στα ώπα-ώπα», εμφανίζοντάς τον ως «επιτυχημένο», «εκσυγχρονιστή», «μεταρρυθμιστή» και τα τοιαύτα. 

4ον) Φέτος, ο λεγάμενος ήταν καλεσμένος στην ετήσια συνεδρίαση της διαβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Και ως γνωστόν, σε τέτοιες μαζώξεις δεν προσκαλείται «όποιος κι όποιος»!

5ον) Είναι άθεος κοσμοπολίτης – πιστός στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, όπως φαίνεται κι από την κάρτα με την οποία ευχήθηκε στους ακολούθους του στο Twitter απλά «χρόνια πολλά» στις 15 Αυγούστου, χωρίς να κάνει καμμιά αναφορά στη μεγάλη γιορτή της Παναγίας και χωρίς να υπάρχει σταυρός στην φωτογραφία της σχετικής του ανάρτησης.

Αυτά τα ολίγα και κρατήστε τ’ όνομά του για τη συνέχεια!

 

Exit mobile version