Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατά της αποζημίωσης του κράτους στην Μυρτώ ο Μιχάλης Σταθόπουλος 

Κατά της αποζημίωσης του κράτους στην Μυρτώ ο Μιχάλης Σταθόπουλος 

Γνωστός “προοδευτικός” και αντιρατσιστής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκός ο κ. Μιχάλης Σταθόπουλος, με άρθρο του, με τίτλο “Μία “περίεργη” απόφαση του ΣΤΕ”, στην εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, κατακρίνει την απόφαση του Α’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι το ελληνικό κράτος οφείλει αποζημίωση στην Μυρτώ γιατί ήταν υπεύθυνο γιατί ένας αλλοδαπός εγκληματίας ευρισκόταν παράνομα στην χώρα. 

Φαίνεται πως για τον κ. Σταθόπουλο το ελληνικό κράτος δεν έχει καμία ευθύνη για το ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν σε αυτό ούτε για το γεγονός ότι από αμέλειά του έχουν έλθει στην χώρα μας χιλιάδες στυγνοί εγκληματίες. Μάλιστα χαρακτηριστικά γράφει: “Η απόφαση υιοθετεί κατά το αποτέλεσμα (ακούσια, θέλω να πιστεύω) την ρατσιστική εκδοχή ότι “λαθρομετανάστες” ίσον υποψήφιος εγκληματίας”. 

Ενοχλεί τον κ. Ακαδημαϊκό η λέξη λαθρομετανάστης, η οποία υπάρχει και στο λεξικό του συναδέλφου του Ακαδημαϊκού Μπαμπινιώτη και γενικεύει αστόχως ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε απλά έναν υποψήφιο εγκληματία, αλλά έναν στυγνό εγκληματία, που άφησε ανάπηρο σαν φυτό ένα μικρό κορίτσι, που είχε την ατυχία να είναι Ελληνίδα… Για τον κ. Σταθόπουλο το ελληνικό κράτος δεν φέρει καμία ευθύνη.

Χ.Α.Μ.

Exit mobile version