Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το σύστημα Κούλη Μητσοτάκη προετοιμάζει το έδαφος για συγκυβέρνηση με τον Κούλη Βελόπουλο

Το σύστημα Κούλη Μητσοτάκη προετοιμάζει το έδαφος για συγκυβέρνηση με τον Κούλη Βελόπουλο

«Στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι», λέει η σοφή λαϊκή παροιμία. Εφόσον, λοιπόν, η κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές (με τουλάχιστον 37-38%) είναι πλέον άπιαστο όνειρο για την Νουδούλα και η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ («Σχέδιο Α΄) έχει γίνει πρακτικά αδύνατη μετά το Κυριάκος Gate, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ένας εν δυνάμει συγκυβερνήτης.  

Ο… συνονόματος, λοιπόν, Κούλης Βελόπουλος είναι το «Σχέδιο Β΄», του Κούλη Μητσοτάκη. Όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του σχεδίου -εκτός από την πρωτιά της Νουδούλας, που είναι εξαιρετικά αμφίβολη- είναι και να μπει το μόρφωμα Βελόπουλου στη βουλή. Πράγμα δύσκολο, καθώς όπως πληροφορούμεθα από έγκυρη πηγή, σε καμμία από τις «κρυφές» κυλιόμενες δημοσκοπήσεις το μόρφωμα Βελόπουλου δεν ξεπερνά το 2,5% στην πρόθεση ψήφου.

Έτσι, από τη μία οι… Κυριακίστας των εταιριών δημοσκοπήσεων έχουν αναλάβει να κάνουν… κοπτοραπτική, αφαιρώντας από αλλού και προσθέτοντας ποσοστά στο μόρφωμα Βελόπουλου, εμφανίζοντάς το γύρω στο εξωπραγματικό… 5%!

Από την άλλη, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της Μητσοτάκης Α.Ε. έχουν αναλάβει την «κανονικοποίηση» του… παντοπωλητή (από ιδιόχειρες επιστολές του… Ιησού, μέχρι αλοιφές για τον… κορωνοϊό και για τη… φαλάκρα) Βελόπουλου.

Στα πλαίσια αυτά, ο… παντοπωλητής έδωσε συνέντευξη στην Real News του σεσημασμένου Μητσο-παπαγάλου Χατζηνικολέτου, υπό τον σκοπίμως… εθνικά αποδεκτό τίτλο «Κυριάκος Βελόπουλος: «Η Τουρκία του Ερντογάν λειτουργεί ως κράτος -τρομοκράτης».

Φυσικά, ο… παντοπωλητής αρνήθηκε σθεναρά ότι σκοπεύει να συγκυβερνήσει με την Νουδούλα, όπως αρνιόταν το 2012 ότι θα φύγει απ’ τον ΛΑΟΣ και θα πάει στην Νουδούλα, κραυγάζοντας προς τον Καρατζαφέρη: «πρόεδρε να με κάνεις ρόμπα αν φύγω»! Ε, λίγες ημέρες μετά τους δημόσιους… όρκους πίστης, έφυγε και πήγε στην Νουδούλα ο ξεδιάντροπος! Τόση αξία έχουν ο λόγος του και οι όρκοι του!

Εξάλλου, δεν είναι φρόνιμο πολιτικά ένα μικρό κόμμα να προαναγγέλλει συγκυβέρνηση μ’ ένα μεγάλο, γιατί οι εν δυνάμει ψηφοφόροι θα προτιμήσουν να πάνε απευθείας στο μεγάλο, κι όχι δια της… τεθλασμένης. 

Επειδή δε υπάρχει κι ένα… μικρό προβληματάκι με το μόρφωμα Βελόπουλου υπό τις νέες διεθνείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, καθώς παλαιότερα είχε βγάλει βρώμα πως είναι το… «κόμμα του Πούτιν», δόθηκε η δυνατότητα στον… παντοπωλητή να… ξεπλυθεί και να τοποθετηθεί στη… «σωστή πλευρά της ιστορίας»: «Για να είμαστε ξεκάθαροι, καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα τετελεσμένο αναφορικά με αλλαγή συνόρων. Διότι, απλούστατα, κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, τόσο στην Κύπρο όσο στην Θράκη και στο Αιγαίο». 

 

A.B.

Exit mobile version