Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης, στην υπηρεσία των ολιγαρχών

Με την ενεργειακή κρίση εδώ και μήνες να καλπάζει πανευρωπαϊκά και μέσα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την ασυδοσία του παρακράτους της κυβέρνησης όσον αφορά την λειτουργία των θεσμών της δημοκρατίας τους, αναδεικνύεται για πολλοστή φορά η δουλικότητα του πρωθυπουργού μπρος στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ας δούμε συνοπτικά το τι γίνεται στην Ευρώπη. Στην Γαλλία φερ’ ειπείν, για να αντιμετωπιστεί εν μέρει η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της (που προήλθαν από τις καταστροφικές για τους ευρωπαϊκούς λαούς κυρώσεις των γραφειοκρατών των Βρυξελλών κατά της Ρωσίας), προχωράει γοργά η διαδικασία προς επανεθνικοποίηση της E.D.F. (η γαλλική Δ.Ε.Η.). Στην Γερμανία, αποφασίστηκε ήδη η υποβολή του γερμανικού παραρτήματος του κολοσσού της Gasprom σε δημόσιο έλεγχο, ενώ και στις χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου σχεδιάζονται να ασκηθούν πολιτικές εθνικού προστατευτισμού με στόχο την ριζική μείωση του κόστους της ενέργειας. Κινήσεις που ναι μεν δεν θα σώσουν ολοκληρωτικά τους λαούς της Ευρώπης (όσο αυτοί στενάζουν κάτω απ’ την επικυριαρχία των αμερικανών, των σιωνιστών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης), ωστόσο δείχνουν μια τάση εκ διαμέτρου αντίθετη με την εγχώρια κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται.

Η ιδιωτικοποίηση αντί πινακίου φακής της ΔΕΗ, οι διορισμοί ημετέρων σε θέσεις-κλειδιά του οργανισμού αλλά και η εν εξελίξει ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και παράδοσή της στην εταιρεία του πεθερού κορυφαίου υπουργού (την στιγμή που οι τιμές του νικελίου έχουν εκτιναχτεί στα ύψη), αποτελούν λίγα μόνο παραδείγματα-«μνημεία» ιδεολογικού και πολιτικού θράσους από την Νέα Δημοκρατία, που δρώντας προδοτικά ξεπουλάει τα φυσικά μονοπώλια που ανήκουν στο Έθνος! Ο αποτυχημένος νεοφιλελευθερισμός αποτελεί το οικονομικό «ευαγγέλιο» των κρατικοδίατων γαλάζιων «εθνικοφρόνων»…

Στον τομέα των ακινήτων, τα πράγματα ακολουθούν την ίδια τραγική πορεία. Εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα (που υπερβαίνουν το μισό εκατομμύριο σύμφωνα με εκτιμήσεις), έχουν περιέλθει στην κατοχή ύποπτων funds, με πάνω από 200 χιλιάδες να είναι έτοιμα προς εκπλειστηριασμό τους επόμενους μήνες! Ευνοημένοι από αυτή την θλιβερή πραγματικότητα δεν είναι μόνο οι κύκλοι των τραπεζών που θησαυρίζουν, αλλά και οι λαθρομετανάστες εισβολείς που λατρεύουν άπαντες στην Νέα Δημοκρατία και αποτελούν τους «νέους Έλληνες» της ΠτΔ Α. Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη! Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως πλήθος «καθώς πρέπει» πλούσιων με προέλευση την Κίνα και τις αραβικές χώρες, έχουν αγοράσει σωρηδόν εκτάσεις και ακίνητα σε αστικά κέντρα, επαρχία και νησιά, με τους Έλληνες να τσακίζονται από τα αντιλαϊκά μέτρα τύπου ΕΝΦΙΑ και άλλους ληστρικούς φόρους. Η παράδοση γης (μέσω της παροχής κινήτρων σε αλλοδαπούς «κροίσους») από την Νέα Δημοκρατία σε αλλόφυλους είναι γεγονός!

Ο πολυεπίπεδος κοινωνικός ακτιβισμός της Χρυσής Αυγής ενάντια σε όλες αυτές τις τρισάθλιες πράξεις μειοδοσίας και μίσους προς τον ελληνικό λαό, αποτέλεσε αναντίρρητα ακόμη έναν λόγο δίωξης του κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών. Οι αμέτρητες παρεμβάσεις υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα των εθνικών μας περιουσιακών στοιχείων, οι αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στις λαϊκές γειτονιές και η αποκάλυψη (εντός και εκτός βουλής) των σκανδάλων και της προκλητικής εύνοιας που απολαμβάνουν οι καπιταλιστές από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα διακομματικά, σχηματοποιούν το διαχρονικό μέτωπο αντίστασης στο οποίο πρωτοστατεί το λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα, όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ.

Exit mobile version