Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προσεχώς και δελτίο τροφίμων από την κυβέρνηση των «αρίστων» ! Η φτώχεια και η ακρίβεια στα ύψη

Οι γελοίοι νεοφιλελεύθεροι της Νέας Δημοκρατίας, προεκλογικά έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την καταστροφή που έρχεται στην Πατρίδα μας εάν επικρατούσαν ξανά οι μπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ, και ένα εκ των πιο συχνών επιχειρημάτων-«σκιάχτρα» ήταν τα επιδόματα και τα περίφημα «κουπόνια» απόκτησης διαφόρων αγαθών!

Υπό εξέταση βρίσκεται σύμφωνα με τα καθεστωτικά μέσα, το μέτρο του «foodpass», στο πλαίσιο της εξαγγελίας των όσων θα υποσχεθεί για ακόμα μια φορά ο δημαγωγός Κ. Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η τεράστια ακρίβεια που χτυπάει απευθείας τα λαϊκά εισοδήματα, αντί να χτυπηθεί στην ρίζα της (και πως να γίνει αυτό, όταν η κυβέρνηση υπηρετεί την ολιγαρχία και όχι το έθνος), γίνεται αφορμή για την θέσπιση δελτίων τροφίμων, τα οποία το κυβερνών κόμμα ανέκαθεν χλεύαζε ως ένα κομμουνιστικό κατάλοιπο! Μέτρο μάλιστα που συμψηφίζεται δήθεν από κυβερνητικούς κύκλους με κάποιες αόριστες «αυξήσεις» συντάξεων και περικοπές φορολογικών συντελεστών, μέσα από μια «δημιουργική αριθμητική» ανάλογη του μνημονιακού Βαρουφάκη.

Μετά την ενεργειακή πανωλεθρία και το επίδομα fuelpass (που παρά τις συστημικές προβλέψεις δεν ευνόησε την οικονομία, διότι εν τω μεταξύ η κατανάλωση καυσίμων σημείωσε ραγδαία πτώση), η κυβέρνηση αποδεικνύει το πόσο αναίσθητη και δογματική στις αποτυχημένες πολιτικές της είναι. Πράγματι, τέτοιες εικόνες με ουρές ανθρώπων στα καταστήματα με δελτία τροφίμων στο χέρι και τον λαό στην πείνα υπήρξαν στις χώρες του ανατολικού μπλοκ όπου ο μισάνθρωπος κομμουνισμός κυριαρχούσε, αλλά υπάρχουν και στους καπιταλιστικούς «παραδείσους» που υμνούν καθημερινά στα κανάλια της λίστας Πέτσα τα διάφορα στελέχη των «εθνικοφρόνων». Τέτοιες εικόνες ζήσαμε εξάλλου ήδη σε κάποιον βαθμό την πρώιμη εποχή της επιβολής των μνημονίων στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Πάγιες θέσεις της Χρυσής Αυγής μεταξύ άλλων, αποτελούν ο έλεγχος τιμών (ειδικά στα αγαθά πρώτης ανάγκης) και η δραστική μείωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών ΦΠΑ που επιβάλλονται -όπως πικρά διαπίστωσε ο λαός μας με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα- ως τρέχοντες μνημονιακοί όροι από τους τοκογλύφους «εταίρους» μας. Υποτυπώδη μέτρα δηλαδή που φέρνουν μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, και μέτρα που όσο η Ελλάς βρίσκεται υπό την πολιτική και οικονομική κατοχή των Βρυξελλών δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ποτέ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ.

Exit mobile version