Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ

Για τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ

Άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 91 ετών ο άνθρωπος, ο οποίος υπήρξε ο πρωταγωνιστής της διαλύσεως μίας αυτοκρατορίας, η οποία ήταν μοιραίο να διαλυθεί γιατί στηριζότανε επάνω στην απάνθρωπη θεωρία του μπολσεβικισμού. 

Στα θετικά του Γκορμπατσώφ ότι απελευθερώθηκε ολόκληρη η Ανατολική Ευρώπη καθώς και ο ρωσσικός λαός από τον μπολσεβικισμό. Χώρες με μεγάλη ιστορία αιώνων και εθνική ταυτότητα ισχυρή όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, οι Βαλτικές χώρες και άλλες επιτέλους απηλλάγησαν από την σοβιετική κατοχή. 

Στα αρνητικά του Γκορμπατσώφ ότι μέσα σε αυτόν τον “εκδημοκρατισμό”, που ήλθε από τα “ψηλά”, τον στημένο εκδημοκρατισμό δηλαδή, κτυπήθηκαν οι δομές της ρωσσικής αυτοκρατορίας, μίας αυτοκρατορίας με 500 χρόνια ιστορία. Και φυσικά δεν μπορεί να λησμονήσει κανείς ότι μετά τον Γκορμπατσώφ ήλθε χωρίς αντίδραση ο μέθυσος Γιέλτσιν, ο οποίος διέλυσε τα πάντα και παρέδωσε την περιουσία και τα αγαθά του ρωσσικού λαού σε διεφθαρμένους ολιγάρχες μαφιόζους, οι οποίοι λεηλάτησαν την μεγάλη αυτή χώρα. Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ ξεκίνησε σαν αρχηγός μίας μεγάλης δυνάμεως, της μίας από τις δύο μεγάλες δυνάμεις του κόσμου και κατάντησε διαφημιστής της πίτσας Χατ!

Μανέθων

Exit mobile version