Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μη “χαλαρώνετε” μας συμβουλεύει ο εν αναμονή πρωθυπουργός Στουρνάρας

Μη “χαλαρώνετε” μας συμβουλεύει ο εν αναμονή πρωθυπουργός Στουρνάρας 

  Γνωστό το παραμύθι ότι βγήκαμε από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας και τέλειωσαν τα μνημόνια. Ψέμα ατέλειωτο, αφού για να απαλλαγεί μία χώρα από τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με όσα έχει υπογράψει πρέπει πρώτα να ξεχρεώσει το 75% του δημοσίου χρέους της, που αυτό για την Ελλάδα σημαίνει να πληρώσει 300 δισεκατομμύρια ευρώ! Πράγμα το οποίο βεβαίως δεν πρόκειται να το δούμε ούτε τον 22ο αιώνα, άρα θα ήμαστε σε καθεστώς εποπτείας για πολλές γενιές…

Με αφορμή το τέλος της “εποπτείας”, που δεν είναι τέλος, βγήκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Στουρνάρας να μας πει να μη χαλαρώσουμε γιατί έτσι θα έχουμε πάλι μνημόνια! Λες και δεν έχουμε τώρα! Μάλιστα, με τη χαλάρωση στους κανόνες της “εποπτείας” λόγω πανδημίας η Ελλάδα ανεδείχθη ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ με ευρωπαϊκό ρεκόρ ελλείμματος. 

Μία διευκρίνιση τώρα για το “εν αναμονή πρωθυπουργός”. Ο κ. Στουρνάρας ξεκίνησε ως στέλεχος της ΚΝΕ στο London School of Economics. Πως συνδυάζεται τώρα το London School of Economics και η ΚΝΕ αυτό μόνον ο Στουρνάρας, ο Τσακαλώτος και η λοιποί κομπανία γνωρίζουν. Να είσαι κομμουνιστής μέσα στο πιο σκληρό άντρο του καπιταλισμού αυτό είναι κυριολεκτικά σχιζοφρενικό. Γιατί εν αναμονή πρωθυπουργός ο Στουρνάρας; Γιατί απ’ ό,τι φαίνεται αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν θα βγάλει κανένας και η Ευρώπη που πληρώνει τα πάντα, μέχρι και τα χαρτιά υγείας στα γραφεία των Υπουργών, δεν είναι διατεθειμένη για διπλές και τριπλές εκλογές. Επομένως κάποια άλλη λύση θα αναζητηθεί και ο Στουρνάρας είναι μία σοβαρή υποψηφιότητα προς την κατεύθυνση αυτή.

Π.Γ.Μ.

Exit mobile version