Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπάρχει λύση για την ενεργειακή κρίση;

Υπάρχει λύση για την ενεργειακή κρίση;

Οι προβλέψεις για τον χειμώνα που έρχεται είναι οι χειρότερες δυνατές, ακόμα και από συστημικά ΜΜΕ.

Για παράδειγμα, το περιοδικό TIME δημοσίευσε εχθές άρθρο στο οποίο προέβλεπε ότι πλησιάζει «ο πιο δύσκολος χειμώνας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», ενώ το πρακτορείο Bloomberg προβλέπει πως η εφαρμογή του μέτρου του δελτίου στην ενέργεια, στην Ευρώπη, αρχίζει να φαίνεται «σχεδόν αναπόφευκτη».

Μέχρι και ο… ξακουστός Μπουμπούκος, μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για «τον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942», προσθέτοντας ότι «όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είμαστε σε οικονομικό, εμπορικό, ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσσία».

Και βέβαια, αυτή η κατάσταση οφείλεται στις «κυρώσεις» που επέβαλλαν στην Ρωσσία οι δούλοι των υπερατλαντικών αφεντικών που κυβερνούν τις ευρωπαϊκές χώρες. «Κυρώσεις» που γύρισαν μπούμερανγκ κατά των ευρωπαϊκών λαών και που δεν επηρεάζουν καθόλου τους πολίτες των ΗΠΑ!

Φυσικά, οι «κυρώσεις» αυτές δεν πρόκειται να αρθούν ποτέ, καθώς «αμερικανική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα»! Οπότε, το θέμα πλέον είναι το τι θα κάνει η κάθε ευρωπαϊκή χώρα για να αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Υπάρχει λύση, για τις χώρες που ανήκουν στην Ε.Ε., όπως η Ελλάδα; Ασφαλώς και υπάρχει! Η εθνική κυβέρνηση του Όρμπαν έδειξε το δρόμο! Έτσι, η Ουγγαρία διαχώρισε τη θέση της από τις «κυρώσεις» – μπούμερανγκ, υπέγραψε απευθείας διακρατική συμφωνία με την Ρωσσία, για την προμήθεια φτηνού φυσικού αερίου, κι έτσι δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για «μαύρο χειμώνα»! Και σημειωτέον, η Ουγγαρία δεν είχε καμμιά επίπτωση για την απόφασή της αυτή από την ΕΕ. 

Προφανώς, κάτι ανάλογο θα μπορούσε να κάνει και η Ελλάδα. Αλλά, δεν μπορεί! Και δεν μπορεί, γιατί την κυβερνά ένα πιόνι της «σωστής πλευράς της ιστορίας»!

Exit mobile version