Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υγειονομικοί σε αναστολή: μέτρο «προστασίας» ή μνημονιακή δέσμευση;

Νόμιμες και συνταγματικές κρίθηκαν προ ολίγων ημερών από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αναστολές εργασίας στις οποίες υπεβλήθησαν χιλιάδες υγειονομικοί εργαζόμενοι του ΕΣΥ εδώ και έναν χρόνο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πυροδοτώντας εκ νέου αντιδράσεις από πλήθος κόσμου ενάντια στην εκδικητική αυτή πολιτική.

Ενώ τα μέτρα έχουν ατονήσει πλήρως γενικότερα λόγω τουριστικής περιόδου και η κυβέρνηση δολίως υπόσχεται το προεκλογικό τυράκι της «επιστροφής στην κανονικότητα» από τον επόμενο χειμώνα, η Νέα Δημοκρατία επιμένει να αφήνει στον δρόμο εργαζόμενους με υγειονομικά προσχήματα την ώρα που τα τεράστια κενά προσωπικού στις εθνικές δομές υγείας είναι πασίγνωστα και δυσαναπλήρωτα. Αν και έχει την αξία της η επιστημονική προσέγγιση του ζητήματος (το κατά πόσο τα εμβόλια προστάτευσαν όντως την διασπορά του κορονοϊού εντός νοσοκομείων, το γιατί η κυβέρνηση θεωρεί ήδη εδώ και μήνες «ανεμβολίαστους» όσους κάνανε δυο δόσεις κ.α.), υπάρχει μια πολιτική διάσταση που κανείς δημαγωγός ψευτοπατριώτης δεν θίγει. Και αυτή είναι το διαχρονικό συνήθειο των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας (και όλων των μνημονιακών συγκυβερνητών, πριν και μετά) να τσακίζουν το εθνικό σύστημα υγείας, μέσω της υποχρηματοδότησης, της υπερτιμολόγησης, των μιζών, της ρεμούλας και τα δώρα υπέρ «ημετέρων», μεγαλοκλινικαρχών, μεγαλεμπόρων-προμηθευτών αναλώσιμων, φαρμακοβιομήχανων και άλλων!

Η εισαγωγή του «ιδιωτικού επιχειρείν» από την πίσω πόρτα, μέσω της εκούσιας δημιουργίας εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού κενών και δυσλειτουργιών του (όντως πολύπαθου) ΕΣΥ, έχει χαρίσει εδώ και χρόνια αμύθητα πλούτη στους κολλητούς υπουργών και άλλων στελεχών των γαλάζιων «εθνικοφρόνων». Θυμηθείτε μόνο το πολύ απλό παράδειγμα των φωτογραφικών ρυθμίσεων στην αρχή της επιδημίας του covid το 2020 για το σε ποιες επιχειρήσεις επιτράπηκε η παραγωγή μασκών προστασίας, και σε ποια χέρια γνωστών μεγαλοπαραγόντων ανήκαν αυτές. Οι ελλείψεις δηλαδή που το ίδιο το πολιτικό σύστημα δημιουργεί, αποτελούν το πρόσχημα για την προσφορά πανάκριβων (και πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητας) υπηρεσιών υγείας από τυχοδιώκτες του κέρδους. Περιττό να αναφερθεί πως η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δυσκολεύεται ή αδυνατεί ολοκληρωτικά να στραφεί ακόμα και στις όποιες αξιόλογες περιπτώσεις δομών ιδιωτικής υγείας, λόγω της κατεστραμμένης οικονομίας μας και της φτώχειας που μαστίζει τον λαό μας!

Τουτέστιν, η μείωση των λειτουργικών «εξόδων» της υγείας και η περικοπή δημοσίων «δαπανών» -όπως αντιλαμβάνεται η φιλελεύθερη θεωρία την υγεία του έθνους- είναι το μοναδικό κίνητρο πίσω από τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ενταγμένο στο πλαίσιο των μνημονιακών κανονιστικών ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 στην πατρίδα μας. Οι χιλιάδες απολύσεις από το δημόσιο ήταν η αγαπημένη δραστηριότητα του Κ. Μητσοτάκη ήδη από την πρώτη του κυβέρνηση ως μνημονιακός υπουργός του Α. Σαμαρά το 2012-14, κάτι που οι «πατριώτες» που τον στήριξαν μαζικά το 2019 χαρίζοντάς του αυτοδύναμη πρωτιά στις εκλογές μάλλον ξέχασαν γρήγορα.

Η επί 2 χρόνια προκλητική ασυδοσία (και συνεπακόλουθη υπερμετάδοση του ιού) αναρχοκομμουνιστών, αντιφασιστών, εισβολέων λαθρομεταναστών και ομοφυλοφίλων, που διεδήλωναν ελεύθερα δίχως περιορισμούς και ποινές σε δρόμους και πλατείες, επαληθεύει του λόγου το αληθές!

Νικόλαος Δ.

Exit mobile version