Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι… μεγάλοι μας σύμμαχοι, μας συστήνουν «να τα βρούμε» με την Τουρκιά!

Οι… μεγάλοι μας σύμμαχοι, μας συστήνουν «να τα βρούμε» με την Τουρκιά!

Πολύ διαφωτιστικές δηλώσεις, για όσους συμπατριώτες μας έχουν ψευδαισθήσεις, ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα είναι με το μέρος μας σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης, έκαναν ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν, στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την επίσκεψη του δεύτερου στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλες

«Οι όποιες διαφορές μεταξύ τους πρέπει, φυσικά, να επιλυθούν με διπλωματικά μέσα. Στο ΝΑΤΟ έχουμε επίσης δημιουργήσει αυτό που ονομάζουμε μηχανισμό επίλυσης συγκρούσεων στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν η Τουρκία και η Ελλάδα», είπε ο Στόλτενμπεργκ.  

«Αθήνα και η Άγκυρα είναι δύο σημαντικοί σύμμαχοι της Ουάσιγκτον, Καλώ και τις δύο πλευρές, σε εποικοδομητικό πνεύμα, να διερευνήσουν το μονοπάτι του διαλόγου. Το έχουν κάνει στο παρελθόν και περιμένουμε να το κάνουν στο μέλλον», συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Διάλογος», λοιπόν, για να «λυθούν οι διαφορές». Ποιες διαφορές; Στην παρούσα φάση, η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από την Τουρκιά, αλλά η Τουρκιά διεκδικεί επισήμως τουλάχιστον το μισό Αιγαίο! 

Άρα, οι… μεγάλοι μας σύμμαχοι, που μας συστήνουν «να τα βρούμε», εννοούν να κάνουν οι δύο χώρες από ένα «εποικοδομητικό» βήμα πίσω. Να κάνει πίσω η Τουρκιά στην διεκδίκηση του μισού Αιγαίου και να αρκεστεί στο… μισό του μισού! Να κάνει κι η Ελλάδα πίσω στο «δεν παραχωρούμε τίποτα», δίνοντας όχι το μισό Αιγαίο που ζητούν οι Τουρκαλάδες, αλλά το… μισό του μισού. Καταλάβατε τώρα πόσο πολύ μας… αγαπάνε οι… μεγάλοι μας σύμμαχοι;

Exit mobile version