Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπάρχει λύση! Όποιος λαθρομετανάστης πηγαίνει στην Δανία, θα καταλήγει στην… Ρουάντα!

Αν ρωτήσετε τους πολλούς και διάφορους ηγετίσκους των αυτοαποκαλούμενων «πατριωτικών» κομμάτων και κομματιδίων, ποια είναι η πρότασή τους για το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα, θα απαντήσουν σίγουρα με την… μαγική λέξη «απελάσεις». Το ίδιο παραμύθι, των απελάσεων, πούλαγε και η Νουδούλα, πριν ανέλθει στην εξουσία.

Γιατί τα περί απελάσεων είναι μεγάλο παραμύθι; Διότι πρώτον, η Τουρκιά δε δέχεται πίσω τους λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα από τα εδάφη της. Και δεύτερον, διότι η Ελλάδα ΔΕΝ έχει υπογράψει συμφωνίες επανεισδοχής με τις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών (Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Αλγερία, Σομαλία, Νιγηρία, κ.τ.λ.), οπότε ΔΕΝ μπορεί να τους στείλει πίσω στις πατρίδες τους. Κι ούτε πρόκειται ποτέ αυτές οι χώρες να υπογράψουν τέτοια συμφωνία, ούτε με την Ελλάδα ούτε με καμμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα, γιατί πολύ απλά δεν τις συμφέρει!

Άρα, δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα; Φυσικά και υπάρχει –και είναι απολύτως ανθρωπιστική, χωρίς βυθίσεις βαρκών και πνιγμούς λαθρομεταναστών- αλλά την κρύβουν οι επιτήδειοι!

Πριν από λίγο καιρό, ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, είχε ανακοινώσει συμφωνία της χώρας του με την Ρουάντα, για να μεταφέρονται εκεί όσοι εισέρχονται παράνομα σε βρετανικό έδαφος, μέχρι που να εξεταστεί το αίτημά τους για άσυλο. Λόγω των γνωστών γεγονότων, με την παραίτηση του Τζόνσον, η συμφωνία δεν προχώρησε κι είναι άγνωστο αν θα την ενεργοποιήσει η νέα βρετανική κυβέρνηση.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Βρετανία που έχει υπογράψει τέτοια συμφωνία.

Όπως ανακοίνωσε η –κεντροαριστερή- κυβέρνηση της Δανίας (χώρας – μέλους της ΕΕ…), υπεγράφη διμερής συμφωνία με την κυβέρνηση της Ρουάντα, που προβλέπει την έναρξη προγράμματος δυνάμει του οποίου «οι αιτούντες άσυλο που φθάνουν στη Δανία θα μεταφέρονται αεροπορικώς στη Ρουάντα και θα παραμένουν εκεί ενόσω εξετάζεται ο φάκελος της αίτησής τους».

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Δανίας έχει γνωστοποιήσει πως διεξάγει συνομιλίες για την σύναψη παρομοίων συμφωνιών και με άλλα αφρικανικά κράτη. Σε δημοσιεύματα των δανικών ΜΜΕ, έχουν αναφερθεί η Αίγυπτος, η Ερυθραία και η Αιθιοπία.

Φυσικά, μόλις θα πάνε οι πρώτοι λαθρομετανάστες στην Δανία και θα καταλήξουν στην… Ρουάντα, θα λυθεί άπαξ και δια παντός το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα για την Δανία, καθώς  δεν πρόκειται να την πλησιάσει πλέον κανένας λαθρομετανάστης. 

Έτσι –με διμερή συμφωνία με κάποια αφρικανική χώρα- μπορεί να λύσει το πρόβλημα και η Ελλάδα, αλλά δεν θέλουν λύση ούτε οι ψοφοδεξιοί που κυβερνούν, ούτε οι ψοφοδεξιοί των υποτιθέμενων «πατριωτικών» κομμάτων, γιατί άπαντες ανήκουν στην… «σωστή πλευρά της ιστορίας». Κι ως γνωστόν, η «σωστή πλευρά της ιστορίας» (δηλ. οι διεθνείς αφέντες), προωθούν την παγκοσμιοποίηση και την λαθρομετανάστευση! 

 

Exit mobile version