Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Ντούγκιν, η Χρυσή Αυγή και ο καθηγητής κ. Φίλης 

Ο Ντούγκιν, η Χρυσή Αυγή και ο καθηγητής κ. Φίλης 

Ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων, έγραψε άρθρο στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, με τον τίτλο “Ο αινιγματικός κύριος Ντούγκιν”, στο οποίο αναφέρεται στην Χρυσή Αυγή με αφορμή μία συνάντηση που είχε μαζί του στο παρελθόν. 

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, ο Αλεξάντρ Ντούγκιν είχε ενδοιασμούς για το μέλλον των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας και είχε απορρίψει ως ανοησίες τις διαρροές ότι δήθεν η Ελλάδα είχε ζητήσει, πριν προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πακέτο εκατό δις. δολαρίων από την Ρωσσία, λέγοντας με φλεγματικό τρόπο Βρετανού διπλωμάτη, ότι η Μόσχα δεν επρόκειτο να πετάξει τα λεφτά της για μια χώρα, που θα παρέμενε αγκυροβολημένη στην Δύση. Και πράγματι ο Ντούγκιν είχε δίκιο και αυτό απεδείχθη από την όλη πολιτική τόσο του Αλέξη Τσίπρα κατ’ αρχάς όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνέχεια. 

Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή ο κ. Φίλης έγραψε: “Όταν, δε, με έμμεσο και ευγενικό τρόπο του έθεσα το ζήτημα τυχόν δεσμών του με την Χρυσή Αυγή και άλλα φασιστικά και νεοναζιστικά Κινήματα στην Ευρώπη, το απέρριψε μετά βδελυγμίας… Ομολογώ ότι δεν ήταν όσο πειστικός θα ήθελα.”

Γιατί έπρεπε να είναι “ευγενικός” ο τρόπος για τυχόν δεσμούς του με την Χρυσή Αυγή; Μήπως επρόκειτο για σχέσεις με καμία οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ή κανένα κύκλωμα πορνογραφίας;  Αλλά φαίνεται πως και εσείς ένα κόμμα που εκείνη την περίοδο το ψήφιζαν 500 χιλιάδες Έλληνες το θεωρούσατε “εγκληματική οργάνωση”, πριν ακόμη γίνει έγκλημα γιατί έγκλημα ίσως ήταν για εσάς η Ιδεολογία του. Είχατε δίκιο ότι δεν ήταν πειστικός στην διάψευσή του ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, εάν υπήρξε διάψευση, γιατί και επιστολή στην Χρυσή Αυγή είχε αποστείλει και συναντήσεις με βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχε πραγματοποιήσει. Και για περισσότερα πολύ πιο ακραία στην πάλαι ποτέ ιστοσελίδα του Ντούγκιν ΑΡΚΤΟΓΑΙΑ.    

Χ.Α.Μ.

Exit mobile version