Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκιά, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο!

 

Συνέντευξη στο γνωστό περιοδικό Foreign Policy έδωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, στην οποία απαντώντας σε… επιστολή παραπόνων του Δένδια, υποβάθμισε τις ωμές απειλές της Τουρκιάς σε επίπεδο… διμερών διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, προτρέποντας τα δύο μέρη να τις… λύσουν, ενώ έσπευσε να υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς του Ερντογάν Πασά περί κινδύνου από την… τρομοκρατία.

Ιδού τι ακριβώς είπε: 

«Και οι δύο, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ. Υπάρχουν κάποιες διαφορές, κάποιες διαφωνίες, και φυσικά το μήνυμά μας είναι ότι αυτές οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν με διπλωματικά μέσα… Για την Τουρκία επιπλέον, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο οποίος έχει υποφέρει περισσότερο από τρομοκρατικές επιθέσεις και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τις εκφραζόμενες ανησυχίες σχετικά με αυτές τις απειλές». 

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις και με κουτοπόνηρο τρόπο, αρκετά ελληνόφωνα ΜΜΕ κάνουν λόγο για «πολιτική ίσων αποστάσεων» και κατηγορούν γι’ αυτήν τον… Στόλτενμπεργκ, χαρακτηρίζοντάς τον… «φιλότουρκο», απαλλάσσοντας έτσι το ΝΑΤΟ – και τις ΗΠΑ, που κουμαντάρουν το ΝΑΤΟ.

Για να μην κοροϊδευόμαστε, ο Στόλτενμπεργκ είναι γ.γ. του ΝΑΤΟ κι αν εξέφραζε προσωπικές του απόψεις, θα έπαιρνε… δρόμο το επόμενο λεπτό! Τα πράγματα είναι πολύ απλά: ο «κύριος» αυτός, με τις δηλώσεις του εκφράζει τις θέσεις του ΝΑΤΟ, δηλαδή των ΗΠΑ, που είναι διαχρονικά φιλοτουρκικές, εις ότι αφορά τα ελληνο-τουρκικά.

Τουρκιά, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο! Κι αυτό, όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο το καλύτερο!

Exit mobile version