Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το πάει για διάλυση το Μπάκιγχαμ ο Κάρολος 

 

Στο Στέμμα της Ελισάβετ, που ήταν πάνω από το φέρετρο, υπάρχει το διαμάντι Κοχινούρ, το οποίο ανήκε στην Ινδία, η οποία ήδη το ζητάει πίσω! Επίσης, στο σκήπτρο υπάρχει το μεγάλο αστέρι της Αφρικής, που είναι το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι που έχει βρεθεί ποτέ στον κόσμο και το οποίο επίσης έχει κλαπεί από την Νότιο Αφρική! Δεν είναι βλέπετε μόνο τα γλυπτά του Παρθενώνα που έχουν κλέψει οι Άγγλοι από τον κόσμο.

Είναι γεγονός ότι ως συμπαθής γριούλα έχαιρε συμπαθείας και δημοφιλίας η Ελισάβετ όλα τελειώνουν όμως και αλλάζουν με τον νέο βασιλέα Κάρολο ο οποίος δεν χαίρει δημοφιλίας και ήδη πολλές χώρες της κοινοπολιτείας έχουν εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσουν από αυτήν.

Οι New York Times δημοσίευσαν άρθρο στο οποίο χαρακτηριστικά γράφουν: “Ποιο θα είναι το μέλλον της κοινοπολιτείας υπό την μοναρχία του Καρόλου, που δεν χαίρει της ίδιας δημοφιλίας με την μητέρα του; Πόσο βιώσιμος μπορεί να είναι ένας θεσμός – απομεινάρι των φρικαλεοτήτων που διέπραξε η Βρετανική αποικιοκρατία σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία;”.

Θυμίζουμε ότι το 2021 όταν ο πρίγκιψ Ουίλιαμ επισκέφθηκε την Τζαμάικα είχαν γίνει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με αίτημα αποζημίωση για την δουλεία εκατομμυρίων Αφρικανών που πουλήθηκαν ως σκλάβοι. Αλλά και στο νησί τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα. Στην Σκωτία οι φωνές για απόσχιση δυναμώνουν και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Herald της Σκωτίας κυκλοφόρησε με φωτογραφία του Καρόλου και λεζάντα: “Ο τελευταίος βασιλιάς της Σκωτίας;”

Ι.Γ.Μ.  

Exit mobile version