Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το σκάνδαλο Siemens… παραγράφηκε!

23/08/2004.‘BŕӇ ԇӠSIEMENS HELLAS PϠԏ́͠ʁщӔϠQ׉ŐɓʏЏ בɓԏďՋϮӔǍ Ŋć˙Ӈ Ёс‘ňNJM ω ʯ頌.בɓԏ֏сʏӠʁɠʮ̇ԓϔJǓ

Το σκάνδαλο Siemens… παραγράφηκε!

Στο Ελλαδιστάν-Μητσοτακιστάν ζούμε, οπότε η κατάληξη του μεγάλου σκανδάλου της Siemens ήταν λίγο-πολύ… αναμενόμενη! Έτσι, δεν προκαλεί καμμιά έκπληξη, η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία αθωώνονται όλοι οι κατηγορούμενοι, 22 τον αριθμό, λόγω… παραγραφής!

Για όσους δεν… θυμούνται, θυμίζουμε ότι το τεράστιο αυτό σκάνδαλο διαπλοκής, για να παίρνει τις δημόσιες προμήθειες και τα έργα η γερμανική Siemens και η Siemens Hellas –που είχε επικεφαλής τον φίλο της φαμίλιας Μητσοτάκη Μιχάλη Χριστοφοράκο- αποκαλύφθηκε το 2007.

Έπειτα, τα πράγματα ακολούθησαν το… δρόμο τους. Στην αρχή έγινε ντόρος, δημιουργήθηκε και μια Εξεταστική Επιτροπή, από την οποία προέκυψαν ακλόνητα στοιχεία χρηματισμού πολιτικών και παραγόντων κρατικών εταιρειών, η δε ζημιά για την Ελλάδα υπολογίστηκε σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Από κει και πέρα, το «μεγάλο ψάρι», ο… εντιμότατος Χριστοφοράκος… «δραπέτευσε» εγκαίρως στην Γερμανία και κάποιοι εμπλεκόμενοι προφυλακίστηκαν για λίγο καιρό, αλλά συντόμως αποφυλακίστηκαν, με τις γνωστές μεθοδεύσεις, για να ξεκοκαλίσουν τα κλεμμένα. Εν συνεχεία, ακολουθήθηκε η ασφαλής μέθοδος των… καθυστερήσεων, πέρασαν τα 15 χρόνια και το σκάνδαλο… παραγράφηκε!

Αυτή είναι η «δημοκρατία» στην οποία ζούμε! Μια «δημοκρατία» που στέλνει στη φυλακή όχι τους κλέφτες και τους μιζαδόρους –αυτοί είναι οι στυλοβάτες της!- αλλά τους πολιτικούς της αντιπάλους! Να δούμε μέχρι πότε…

  Α.Β.

Exit mobile version