Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι «πατριώται» αλλάζουν θέσεις σαν τα… πουκάμισα

Οι «πατριώται» αλλάζουν θέσεις σαν τα… πουκάμισα

Μέγας… συνωστισμός επίδοξων εθνοσωτήρων επικρατεί τον τελευταίο καιρό στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο» – που ούτε πατριωτικός είναι, ούτε χώρος. Στους… συνωστισμένους προστέθηκε προχθές και ο βουλευτάκος Μπογδάνος, που ίδρυσε… νέο κόμμα, για… δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, εφόσον το προηγούμενο που ίδρυσε πήγε… άπατο.

Το κωμικοτραγικό με τους επίδοξους εθνοσωτήρες, είναι ότι αλλάζουν τις παλαιότερες political correct «θέσεις» τους σαν… πουκάμισα, για να μπορούν να απευθυνθούν στους πατριώτες ψηφοφόρους. Φυσικά, εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί ο… εθνοσωτήρ Μπογδάνος.

Για παράδειγμα, διαβάζουμε τις πολύ… αυστηρών αρχών θέσεις του νέου του αποκόμματος, κατά του γάμου των ομοφύλων: «Απαιτείται σεβασμός στην ιερότητα του γάμου, προσδιοριζόμενου σαφώς ως ένωσης αποκλειστικά μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας».

Ας θυμηθούμε τώρα τι έγραφε περί αυτού του θέματος πριν από μόλις δύο χρόνια (στις 20 Ιουνίου 2020), ο ίδιος που τώρα έγραψε τα παραπάνω, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», υπό τον τίτλο «Ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων»  

«… Και θέμα νομοκρατίας και ισονομίας είναι το ζήτημα του πολιτικού –και τονίζω εδώ το «πολιτικού»– γάμου μεταξύ ομοφύλων στη χώρα μας. Μιας ληξιαρχικής πράξης δηλαδή που αναγνωρίζει από πλευράς του κράτους τον δεσμό ζωής μεταξύ ενός ζευγαριού. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ένα ομόφυλο ζευγάρι να μην κάνει για παράδειγμα κοινή φορολογική δήλωση, να μην μπορεί να διεκδικήσει ισότιμα κοινές ημέρες άδειας διακοπών, να μην είναι και κατά νόμο ζεύγος εγγυτέρων συγγενών στα κληρονομικά και τις κρίσιμες αποφάσεις ζωής και θανάτου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος η κατά νόμο αναγνώριση ενός δεσμού ζωής μεταξύ δύο συναινούντων ενηλίκων να εξαρτάται σήμερα από το φύλο τους…

Θα έπρεπε να μας σοκάρει και να μας εξοργίζει ότι χιλιάδες ομόφυλα ζευγάρια στην πατρίδα μας, άνθρωποι πολλοί από αυτούς φιλελεύθεροι και συντηρητικοί, νοικοκυραίοι και πατριώτες, αισθάνονται ότι τα αυτονόητα δικαιώματά τους σήμερα τολμά να τα προάγει –έστω και στα λόγια– ένα τσούρμο ακραίων.

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν́ για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η παράταξή μας ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της. Με τη νομική αναγνώριση του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφύλων, μπορούμε να διασφαλίσουμε στην πράξη την ισονομία. Η κοινωνία μας είναι πια ώριμη για να κάνουμε αυτό το συμβολικό και ουσιαστικό βήμα νομοκρατίας. Ας το τολμήσουμε, καθώς μόνο εμείς το μπορούμε!».

Τα σχόλια δικά σας…

 

Α.Β.

Exit mobile version