Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κίνδυνος-θάνατος για την εθνική μας ασφάλεια η ενεργειακή εξάρτηση από το Αζερμπαϊτζάν! 

Κίνδυνος-θάνατος για την εθνική μας ασφάλεια η ενεργειακή εξάρτηση από το Αζερμπαϊτζάν! 

Μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ο Κούλης Μητσοτάκης «ανακάλυψε» ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι «αυταρχικός» ηγέτης μιας «αναθεωρητικής» χώρας και του κήρυξε τον… πόλεμο.

Αυτές τις μέρες, ο «φιλελεύθερος» Μητσοτάκης συναντήθηκε στην Σόφια με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, πριν από την τελετή έναρξης του αγωγού διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας IGB –που παρέχει ενέργεια από το Αζερμπαϊτζάν- και συζήτησαν για την συνεργασία στον ενεργειακό τομέα.

Τι εστί Αλίεφ; Έγινε πρόεδρος της χώρας το 2003, διαδεχόμενος τον… πατέρα του. Το ίδιο έτος κέρδισε τις «εκλογές» – φάρσα με ποσοστό… 77%. Έκτοτε, κερδίζει πάντα τις «εκλογές» που διεξάγονται κατά καιρούς στο Αζερμπαϊτζάν. Στις τελευταίες «εκλογές», που διεξήχθησαν τον Απρίλιο του 2018, ο Αλίεφ κέρδισε με… 86%! Όπως βλέπετε, δεν πρόκειται απλά και μόνον για «αυταρχικό» ηγέτη, αλλά για δικτάτορα με… περικεφαλαία! 

Επιπλέον, επί των ημερών του, το Αζερμπαϊτζάν έχει επιτεθεί πολλάκις στην χριστιανική Αρμενία, κι έχει πραγματοποιήσει εθνοκάθαρση των Αρμενίων στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

Κι αν τα παραπάνω είναι απλές «λεπτομέρειες» για τον –δήθεν!- «φιλελεύθερο» Μητσοτάκη, υπάρχει κάτι άλλο που είναι απείρως πιο σημαντικό: η ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδος από το Αζερμπαϊτζάν είναι κίνδυνος-θάνατος για την εθνική μας ασφάλεια! Διότι, οι Αζέροι είναι Τούρκοι –και μάλιστα πιο «καθαροί» Τούρκοι απ’ αυτούς της Τουρκιάς, που έχουν αναμιχθεί με διάφορους λαούς!- και ως εκ τούτου, το Αζερμπαϊτζάν είναι για την Τουρκία ότι είναι η Κύπρος για την Ελλάδα! Και δεν ενώθηκε με την Τουρκία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, καθώς δεν το επέτρεψε αυτό η Ρωσσία, διότι μια «συγχώνευση» του Αζερμπαϊτζάν (και των υπολοίπων μουσουλμανικών πρώην σοβιετικών κρατιδίων της περιοχής) με την Τουρκία, σ’ ένα μεγάλο «Τουρκεστάν», θα ανέτρεπε πλήρως τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή.   

Σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρο πως αν γίνει πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας, το Αζερμπαϊτζάν θα πάρει σαφή θέση υπέρ της «αδελφής» Τουρκίας και θα διακόψει αμέσως την ροή ενέργειας προς την Ελλάδα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την πατρίδα μας – και μάλιστα εν καιρώ πολέμου!   

Κι όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο άθλιος Μητσοτάκης, αλλά δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου, καθώς δεν ενεργεί ως Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά ως μαριονέτα των υπερατλαντικών του αφεντικών!

 

Α.Β.

Exit mobile version