Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αλήθεια, τι θα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν ο Ερντογάν θα εφαρμόσει στην πράξη το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο;

Αλήθεια, τι θα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν ο Ερντογάν θα εφαρμόσει στην πράξη το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο;

Μετά το στραπάτσο της υπογραφής του νέου τουρκο-λιβυκού μνημονίου για τους υδρογονάνθρακες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη –με τη βοήθεια των δημοσιογραφικών παπαγάλων της- έχει «οχυρωθεί» πίσω από την απόρριψη του μνημονίου από το λιβυκό κοινοβούλιο, που εδρεύει στην Ανατολική Λιβύη κι ελέγχεται από την πλευρά Χάφταρ.

Αλλά, το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση, όταν ο Ερντογάν Πασάς θα εφαρμόσει στην πράξη το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Και θα το εφαρμόσει, καθώς –εκτός όλων των άλλων παραμέτρων της υπόθεσης- δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως το 2023 θα γίνουν εκλογές στην Τουρκία, κι ένα αποτελεσματικό «νταηλίκι» στο Αιγαίο θα είναι ένας καλός λόγος για να ξαναψηφίσουν οι Τούρκοι τον Ερντογάν!   

Τι θα κάνουν οι Τούρκοι; Είναι πολύ απλό: την στιγμή που ο Πασάς θα κρίνει κατάλληλη, θα αμολήσει ένα ερευνητικό σκάφος κοντά στην Κρήτη, που θα παίζει… κρυφτούλι. Τη μία θα παραβιάζει τα 6 μίλια (που έχει θέσει ως «κόκκινη γραμμή» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δια του Γεραπετρίτη…) και την άλλη θα βγαίνει εκτός. Θα… μπαινοβγαίνει, δηλαδή.

Οι «άριστοι» του… Μωϋσέως θα ωρύονται ότι το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο είναι «παράνομο» και θα επικαλούνται τα κούφια λόγια που θα ακουστούν από την πλευρά της ΕΕ, περί… διεθνούς δικαίου. Οι δε… μεγάλοι μας σύμμαχοι, Αμερικανοί, θα επαναλαμβάνουν μονότονα τις εκκλήσεις και προς τις δύο πλευρές, για… «ειρηνική επίλυση των διαφορών». 

Κάπως έτσι θα πάμε στις εκλογές και αν απ’ αυτές προκύψει ξανά κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα ακολουθήσει συμφωνημένη προσφυγή στη Χάγη και «σολομώντεια» τελική λύση. Δηλαδή, αυτό που ο Ερντογάν Πασάς αποκαλεί τουρκιστί «καζάν-καζάν». Το οποίον, σημαίνει «μισά-μισά»! Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε;

 

A.B.

Exit mobile version