Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Είναι αλήθεια ότι το 2015 ο Τσίπρας είχε ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ρωσσία;

Είναι αλήθεια ότι το 2015 ο Τσίπρας είχε ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ρωσσία;

Ένα από τα παραμύθια που έκαναν θραύση το 2015, μας θύμισε χθες σεσημασμένο παπαγαλάκι του άθλιου Κούλη Μητσοτάκη, με άρθρο του στο protothema.gr, υπό τον τίτλο «Θυμόμαστε τα “άλλα λιμάνια” του Αλέξη Τσίπρα;».

Ήταν η εποχή που ο Τσίπρας –δήθεν!- έψαχνε «εναλλακτικές» πηγές χρηματοδότησης, για να μην υπογράψει νέο μνημόνιο. Και τον Μάιο του 2015, ευρισκόμενος στην Αγία Πετρούπολη, όπου συμμετείχε σε κάποιο «Οικονομικό Φόρουμ» που διοργανώθηκε εκεί, είχε κάνει μια «περίεργη» δήλωση, ότι «ο ελληνικός λαός είναι λαός της θάλασσας, δεν φοβάται και θα φτάσει σε νέα λιμάνια».

Σύμφωνα με το παπαγαλάκι του Μητσοτάκη:

«Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι πόθος του τότε πρωθυπουργού Α. Τσίπρα ήταν η ενίσχυση της χώρας με ρωσική βοήθεια σε αντιμετώπιση των πιέσεων της Ε.Ε για αλλαγές και μέτρα, και για την οποία προφανώς είχαν αρχίζει και σχετικές συζητήσεις».

Βέβαια, το παπαγαλάκι του Μητσοτάκη γράφει παρακάτω ότι «το επίσημο αίτημα για παροχή οικονομικής βοήθειας, απορρίφθηκε ούτε καν μετ’ επαίνων από τους ρεαλιστές Ρώσους…», χωρίς βέβαια να μπορεί να εξηγήσει γιατί η Μόσχα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει με το μέρος της μια ως τότε αμερικανική αποικία. 

Ποια είναι η αλήθεια; 

Στην πραγματικότητα, ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός με τους «δανειστές» (διεθνείς τοκογλύφους!), να το παίξει μερικούς μήνες… αντιστασιακός και μετά να υπογράψει νέο μνημόνιο, αφού δήθεν θα είχε ψάξει παντού αλλά δε θα εύρισκε «άλλο δρόμο», γιατί αν το έκανε από τις πρώτες μέρες της εκλογής του θα τον έπαιρνε ο λαός με τις πέτρες!

Τον καιρό, λοιπόν, που το έπαιζε τάχαμου «αντιστασιακός», βρέθηκε στην Μόσχα, έκανε σκοπίμως την «περίεργη» δήλωση και «διέρρευσε» στα ελληνικά ΜΜΕ ότι ζήτησε οικονομική βοήθεια, την οποία όμως οι Ρώσσοι την… απέρριψαν.

Φυσικά, τέτοια πρόταση δεν υποβλήθηκε ποτέ στην Ρωσσία, ούτε επισήμως, ούτε ανεπισήμως.

Ο δε Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών, είχε δώσει τις πρώτες μέρες της «πρώτης φοράς αριστερά», μια συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας “Die Zeit” και στην ερώτηση του δημοσιογράφου «Θα ζητήσετε βοήθεια από την Ρωσία;», δεν είχε αφήσει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες: «Μπορώ να δώσω ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό: Αυτό δεν είναι υπό συζήτηση. Δεν θα ζητήσουμε ποτέ οικονομική βοήθεια από την Μόσχα».

Αυτά, για να βάζουμε κάποια πράματα στη θέση τους και να μη μας δουλεύει ο κάθε τυχάρπαστος παπαγάλος, καθώς στην ίδια «σωστή πλευρά της ιστορίας» βρίσκονται οι Τσίπρας, Μητσοτάκης και ΣΙΑ!

 

Α.Β.

Exit mobile version