Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ανιστόρητοι Φιλανδοί κι ένα άγαλμα του Λένιν

Οι ανιστόρητοι Φιλανδοί κι ένα άγαλμα του Λένιν

Ένα μπρούτζινο άγαλμα του Λένιν, αποκαθηλώθηκε αυτές τις μέρες από την φιλανδική πόλη Κότκα.

Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης, η «αποκαθήλωση» του αγάλματος έγινε λόγω της ρωσσικής «εισβολής» στην Ουκρανία. 

Το συγκεκριμένο άγαλμα του Λένιν ήταν το τελευταίο που υπήρχε στην χώρα. Το προτελευταίο υπήρχε σε κεντρικό σημείο της πόλης Τούρκου (που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Φιλανδίας), αλλά τον Απρίλιο οι αρχές της πόλης αποφάσισαν να το αφαιρέσουν, ομοίως λόγω της ρωσσικής «εισβολής» στην Ουκρανία.

Οι Φιλανδοί αποδεικνύονται… ανιστόρητοι, για δύο λόγους:

1ον) Ο Λένιν ΔΕΝ ήταν Ρώσσος, αλλά Εβραίος από την πλευρά της μητέρας του, το δε ονοματεπώνυμο του παππού του ήταν Ισραήλ Μπλάνκ. Και σύμφωνα με τους σιωνιστικούς νόμους, που ισχύουν και σήμερα στο Ισραήλ, θεωρούνται γνήσιοι Εβραίοι μόνον οι εκ μητρός Εβραίοι!

2ον) Οι περιοχές που βρίσκονται στον νότο και στην ανατολική πλευρά της Ουκρανίας (περιοχές Ντονμπάς, Χαρκόβου, Χερσώνας, Οδησσού κ.λπ.), ήταν καθαρά ρωσσικές (ακόμα κι αν δεχτούμε πως Ρώσσοι και Ουκρανοί δεν είναι ίδιος λαός…) και παραχωρήθηκαν από τον Λένιν στην Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας, όταν ιδρύθηκε το Σοβιετικό κράτος. Μάλιστα, αυτό αναφέρθηκε και στο διάγγελμα του προέδρου Πούτιν, κατά την έναρξη της ρωσσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία («Θα αρχίσω λέγοντας ότι η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τη Ρωσσία. Από τους Μπολσεβίκους, την κομμουνιστική Ρωσσία για να είμαι ακριβής. Τους εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Ουκρανία κανείς δεν τους ρώτησε για τίποτα. Οι αρχές του Λένιν για την ίδρυση του κράτους δεν ήταν απλώς λάθος. Ήταν κάτι χειρότερο από λάθος…»).

Εφόσον, λοιπόν, οι Φιλανδοί θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την ρωσσική «εισβολή» στην Ουκρανία, όχι τα υπάρχοντα αγάλματα του Λένιν δεν έπρεπε να αποκαθηλώσουν, αλλά έπρεπε να γεμίσουν την χώρα τους με αγάλματα του Λένιν!

 

Exit mobile version