Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ενεργειακή κρίση, η λαθρομετανάστευση και η Ευρωπαϊκή Ένωση

Αγαπημένοι μου Συναγωνιστές καλησπέρα.
Η χώρα βρίσκεται ατύπως σε προεκλογική περίοδο, δεδομένου ότι την ερχόμενη άνοιξη θα έχουμε εκ νέου εθνικές εκλογές. Πορευόμαστε στις εκλογές αυτές στην σκιά της μεγάλης ενεργειακής κρίσης που προέκυψε από τις λανθασμένες επιλογές των Ευρωπαίων, που πήραν άμεσα και με θέρμη επίσημες θέσεις στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας λησμονώντας ότι είναι εξαρτώμενες από το ρωσικό φυσικό αέριο, με προφανή τα αποτελέσματα στις εκάστοτε οικονομίες.

Βλέπουμε παράλληλα στις περισσότερες από αυτές τις χώρες, τους κατοίκους να αντιδρούν πραγματοποιώντας διαδηλώσεις και με κάθε τρόπο να δηλώνουν ότι δεν αντέχουν άλλο, κάτι που εδώ δεν συμβαίνει με κανένα τρόπο.
Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε δύο μεγάλα ζητήματα. Την φυγοπονία αρκετών και την λαθρομετανάστευση, που και αυτή ήταν επιλογή των ευρωπαϊκών κρατών αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες αφενός μεν αποδυνάμωσαν τον πρωτογενή τομέα του Κράτους και ώθησαν τον Λαό στην αστικοποίηση και από την άλλη παρουσίασαν τους λαθρομετανάστες ως την εναλλακτική λύση για την κάλυψη χειρονακτικών εργασιακών θέσεων με απολαβές οι οποίες είναι πενιχρές και οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς σε διαρκείς παράνομες δραστηριότητες.
Η απάντηση όμως στο γιατί στα ευρωπαϊκά κράτη σήμερα οι πολίτες αντιδρούν έντονα, είναι το ότι διεκδικούν ενεργά το καλύτερο βιοτικό τους επίπεδο και ως εκ τούτου σαν ομάδες πίεσης αναγκάζουν τις κυβερνήσεις τους να πράττουν διορθωτικά σε κάποιες από τις αντιλαϊκές και καπιταλιστικές πολιτικές τους.
Στην Ελλάδα αντίθετα, υπάρχει μεγάλη παθητικότητα στην κοινωνία και ο Λαός μοιάζει ανήμπορος να αναλάβει πρωτοβουλίες χωρίς συμφέροντα ή κομματικά φέουδα. Όλα αυτά την στιγμή που στην Πατρίδα μας είναι ακόμα επί τάπητος ζητήματα κυβερνητικής μέριμνας τα οποία σε άλλα κράτη θεωρούνται κανονικότητα και κεκτημένο. Σε όλα τα υπόλοιπα κράτη υπάρχουν νόμοι και κανόνες που τηρούνται και αφορούν τους πάντες για ανεξαρτήτως καταγωγής. Δεν μπορείς για παράδειγμα να νοικιάσεις διαμέρισμα στο εξωτερικό χωρίς να εργάζεσαι ή να αποδεικνύεις με κάποιον τρόπο ότι μπορείς να κατοικείς νόμιμα στο εκάστοτε κράτος. Δεν μπορείς να φοιτήσεις στα σχολεία τους αν δε γνωρίζεις την γλώσσα και αν επιδεικνύεις πολυετή απουσία από την τριτοβάθμια εκπαίδευση τότε διαγράφεσαι. Στα ξένα κράτη υπάρχει μέριμνα για την ανάδειξη και την ουσιαστική προβολή της Ιστορίας του κάθε Έθνους καθώς και του πολιτισμού τους, ενώ αμφότερα αποτελούν σημεία αναφοράς για τους γηγενείς και τους ξένους που επισκέπτονται αυτές τις χώρες. Στην Ελλάδα δυστυχώς όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν έχουν απλά αφεθεί στην μοίρα τους.
Και αυτά όλα κάνουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να αναρωτιέται πώς επιτρέψαμε τα πράγματα να φτασουν σε αυτό το σημείο, αφού από την στιγμή της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της επικράτησης κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών στην συνέχεια, όλος ο Λαός μας αφοσιώθηκε στην ανοικοδόμηση του κράτους και της ευημερίας των πολιτών του. Και οι άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά για να το πετύχει η Πατρίδα μας αυτό, είναι οι ίδιοι που στα τελευταία χρόνια της ζωης τους μετρανε μειώσεις συντάξεων, υπέρμετρη φορολογία και συνεχείς απαγορεύσεις με πρόστιμα και έμμεσες απειλές σαν να είναι αυτοί οι υπαίτιοι της οποιασδήποτε κρίσεως.
Ανεχθήκαμε παρά πολλά, ταπεινωτικές δηλώσεις και προσβολές από χείλη που προέρχονταν και εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ δεν έλειψαν και οι νουθεσίες εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τι κυβέρνηση θα επιλέξουν οι Έλληνες πολίτες μέσω της εκλογικής διαδικασίας.
Και ενώ υποτίθεται ότι σωθήκαμε από την λιτότητα και την παγκόσμια πανδημία, προέκυψε η ενεργειακή κρίση που ήλθε ως αποτέλεσμα του πολέμου και της διεθνούς πόλωσης που δημιουργήθηκε με αφορμή αυτόν. Το μέλλον δυστυχώς φαντάζει δυσοίωνο και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα η Τουρκία απειλεί ανοικτά τα σύνορα μας και την εθνική μας κυριαρχία όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβούν τα πάντα, και αυτό θα πρέπει να μας οδηγήσει στο να αξιολογούμε τις καταστάσεις με μεγαλύτερη σοφία και να ξαναβρούμε σαν κοινωνία τη Πίστη που έχουμε χάσει στο Αιώνιο Ελληνικό Πνεύμα.
Η εξωτερική πολιτική σήμερα συμβαδίζει με διεθνή συμφέροντα ιδιωτών, με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και με λυκοφιλίες, και πρέπει εμείς να προβάλουμε την άλλη λύση σε όλο αυτό το κακοστημένο θέατρο σκιών. Απαιτείται να βγούμε από το ναρκοπέδιο στο οποίο πατάμε εδώ και καιρό και να εμπνεύσουμε τον Ελληνικό Λαό ώστε να μας ακολουθήσει στον Αγώνα που διεξάγουμε για Τιμή και Υπερηφάνεια!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
 Κωνσταντίνα Σκιά
Exit mobile version