Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανύπαρκτος ο «πατριωτικός χώρος» στην Ελλάδα, στην… «μετά Χρυσή Αυγή εποχή»

Ανύπαρκτος ο «πατριωτικός χώρος» στην Ελλάδα, στην… «μετά Χρυσή Αυγή εποχή»

Όταν η Χρυσή Αυγή ήταν στη βουλή, ήταν παράδειγμα προς μίμηση κι όλες οι αναφορές στην «άκρα δεξιά» στην Ευρώπη άρχιζαν απ’ αυτήν! Σήμερα, εφόσον η Χρυσή Αυγή είναι εκτός βουλής, η «άκρα δεξιά» στην Ελλάδα θεωρείται ανύπαρκτη και ουδείς καταδέχεται να κάνει και την παραμικρή έστω αναφορά στα… ρεντίκολα του λεγόμενου «πατριωτικού χώρου». Ναι, σ’ αυτούς τους… Χατζηαβάτηδες, που περίμεναν πως και πώς να τεθεί εκτός βουλής και εντός φυλακής η Χρυσή Αυγή, γιατί τους… εξέθετε στο ευρύ κοινό, εμποδίζοντάς τους να πάρουν… θηριώδη ποσοστά –όπως ανάλογα κόμματα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης- και να… σώσουν την Ελλάδα! 

Μια εκτενής ανάλυση, λοιπόν, για την «άκρα δεξιά» στην Ευρώπη έκανε –με αφορμή το αποτέλεσμα των πρόσφατων ιταλικών εκλογών- η Anna Fleck της Statista, αναφερόμενη ειδικά στις χώρες όπου κινήματα που χαρακτηρίζονται «ακροδεξιά», παίζουν ενεργό ρόλο στα πολιτικά πράγματα.

Βεβαίως, η «ερευνήτρια» βάζει στο ίδιο «τσουβάλι» αρκετά κόμματα, κάποια εκ των οποίων είναι απλώς «πατριωτικά» άλλοθι του συστήματος, αλλά δεν κάνει καμμιά αναφορά σε «ανάλογο» κόμμα στην Ελλάδα. Προφανώς, γιατί δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να θεωρείται άξιο λόγου και αναφοράς.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι όταν εκ των πραγμάτων –και των εκλογικών αποτελεσμάτων- θα αναγκαστεί ο κάθε κατεργάρης να πάει στον «πάγκο» του, η Χρυσή Αυγή θα επανακάμψει και θα γίνει και πάλι ελπίδα για την Ελλάδα και σημείο αναφοράς σ’ ολόκληρη την Ευρώπη!

 Α.Β.

Exit mobile version