Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπάρχει τρόπος να μην ξανασυμβούν πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο;

Υπάρχει τρόπος να μην ξανασυμβούν πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο;

Εις ότι αφορά τα πολύνεκρα ναυάγια σε Κήθυρα και Λέσβο, το ερώτημα είναι σαφές: υπάρχει τρόπος να μην ξανασυμβούν; Και ποιος είναι αυτός;

Όσο η Ελλάδα παραμένει «δημοφιλής προορισμός» για τους δυστυχείς ολόκληρης της γης, θα συμβαίνουν τραγωδίες στο Αιγαίο! Υπάρχει μόνο ένας τρόπος, για να πάψει η Ελλάδα να είναι «ελκυστική»: να ακολουθήσει το παράδειγμα της Δανίας!

Υπενθυμίζουμε, ότι προ μηνός περίπου η –«κεντροαριστερή»- κυβέρνηση της Δανίας υπέγραψε συμφωνία με την Ρουάντα, βάσει της οποίας, όσοι λαθραίοι μετανάστες εισέλθουν σε δανικό έδαφος θα μεταφέρονται στην αφρικανική χώρα, μέχρι που να εξεταστεί το αίτημα ασύλου που θα υποβάλλουν. Είναι σίγουρο ότι τα περισσότερα αιτήματα ασύλου στην Δανία θα απορρίπτονται, εφόσον αυτή την εποχή δεν γίνονται πόλεμοι, άρα δεν πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου που δικαιούνται άσυλο. Έτσι, οι λαθραίοι μετανάστες θα επιστρέφουν άπραγοι από την Ρουάντα στις πατρίδες τους.

Είναι προφανές, ότι κανένας επίδοξος λαθραίος μετανάστης από χώρα της Ασίας ή της Αφρικής, δεν πρόκειται να «προτιμήσει» την Δανία, εφόσον γνωρίζει πλέον πως μετά από λίγες ημέρες θα καταλήξει στην… Αφρική. 

Το γιατί η Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν ακολουθεί το δανικό «μοντέλο», το αφήνουμε στην κρίση σας!

(ΥΓ): Παρεμπιπτόντως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καυχάται ότι φυλάει αποτελεσματικά τα σύνορά μας. Αλλά ένα σκάφος με περίπου 100 άτομα πέρασε τα σύνορα και διέσχισε ολόκληρο το Αιγαίο, χωρίς να το πάρουν χαμπάρι οι… άγρυπνοι φρουροί των συνόρων και των ενδοτέρων. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο…

Α.Β.

Exit mobile version