Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Οι Τούρκοι ζητούν, ερμηνεύοντας όπως γουστάρουν τις συνθήκες, την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Φυσικά και έχει ΔΙΚΑΙΟ η Ελλάς, η οποία διακηρύσσει ότι έδαφος, το οποίο απειλείται δεν ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει το casus belli, το γεγονός των Ιμίων και οι τουρκικές ανοησίες περί “γαλάζιας πατρίδας”. Έχει όμως και τις ευθύνες της η Ελλάδα, όχι η Ελλάδα αλλά το μεταπολεμικό αμερικανόδουλο κράτος της εποχής του ψυχρού πολέμου, που προς χάριν του ΝΑΤΟ δεν έβλεπε την Τουρκία ως απειλή.

Για όσους δεν το ξέρουν αρχές του θέρους του 1974 το στρατιωτικό καθεστώς έστελνε με μυστική αποστολή τεθωρακισμένα στα νησιά του Αιγαίου, που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΟΠΛΑ. Αυτό γιατί περίμενε πιθανώς τουρκική επίθεση μετά τα όσα σχεδίαζαν να κάνουν στην Κύπρο.

Επίσης για όσους δεν το ξέρουν οι Έλληνες στρατιώτες πήγαιναν στην Ρόδο και τα άλλα κοντινά νησιά σαν… χωροφύλακες(!) με στολή χωροφύλακα και τα Τάγματα Πεζικού τα έλεγαν “Τάγματα Εθνοφυλακής”. Γιατί όλα αυτά; Για να ευχαριστήσουν τους Τούρκους ότι δήθεν τα νησιά ήταν αποστρατιωτικοποιημένα! Με όλα αυτά δίνουν σήμερα την αφορμή στον Ερντογάν και τον Ακάρ να απαιτούν αποστρατιωτικοποίηση.

Και μη ξεχνάμε: Όταν σε πολεμικό Συμβούλιο η Ελλάδα αποφάσισε πόλεμο κατά της Τουρκίας, οι πράκτορες των Αμερικάνων απλά δεν εκτέλεσαν την διαταγή και αυτό γιατί ήμασταν και δυστυχώς παραμένουμε ένα άθλιο προτεκτοράτο και όχι ΕΛΕΥΘΕΡΟ κράτος.

M.M.

Exit mobile version