Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σημεία και τέρατα στην Επίδαυρο: Κρέων ο “Βόσκαρης”…

Σημεία και τέρατα στην Επίδαυρο: Κρέων ο “Βόσκαρης”…

Με αφορμή τα αίσχη, που εδώ και δεκαετίες γίνονται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το οποίο είναι ένας χώρος ιερός, γνωστός μεταφραστής αρχαίων τραγωδιών, σε συνέντευξή του σε μεγάλη εφημερίδα πρότεινε να απαγορευθούν οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο γιατί προσβάλλουν τον Ελληνικό πολιτισμό.

Πράγματι, επί δεκαετίες έχουμε δει τα πάντα! Τον Αγαμέμνονα με μπότες και γραβάτα! Την Κλυταιμνήστρα με λαμέ, ενώ δεν έχουν λείψει και κουτσαβάκια με μπουζούκια να βγάζουν τους νταλκάδες τους ερμηνεύοντας δήθεν με μία μοντέρνα σκηνοθετική εκδοχή το Αρχαίο πνεύμα!

Ο γνωστός πνευματικός άνθρωπος στην συνέντευξή του στην οποία κανείς δεν απάντησε δήλωσε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να διαστρεβλώνει το πνεύμα και τις ιδέες των Αρχαίων δημιουργών στο όνομα ενός μοντερνισμού, ο οποίος στην πραγματικότητα όχι μόνο αλλοιώνει, αλλά αναιρεί και την βασική Ιδέα του αρχικού έργου.  

Μία από τις τελευταίες παραστάσεις “Η Αντιγόνη”, στην οποία ως γνωστόν ο “κακός” της τραγωδίας (στις τραγωδίες δεν υπάρχουν κακοί, υπάρχουν τραγικά πρόσωπα) είναι ο άρχοντας των Θηβών, Κρέων. Και επειδή χρειαζόταν ένας “κακός” ο σκηνοθέτης επέλεξε τον δεσμοφύλακα, βιαστή και βασανιστή της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς “Άγριες μέλισσες”. Τι σχέση έχει τώρα η αρχαία ελληνική τραγωδία με τις τηλεοπτικές σειρές της Ελλάδας του 2022, αυτό μόνο οι ανόητοι και οι αμαθείς, που είναι οι περισσότεροι σε αυτόν τον τόπο το γνωρίζουν. Άξιος Κρέων, λοιπόν, ο “Βόσκαρης” για τους γραικύλους της εποχής του Τσίπρα και του Μητσοτάκη.

ΑΒΑΡΙΣ 

Exit mobile version