Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα μεγάλη επιτυχία της Μενδώνη μετά τον Λιγνάδη…

Νέα μεγάλη επιτυχία της Μενδώνη μετά τον Λιγνάδη…

“Εξαιρετική συμφωνία”, λένε ότι έκανε με το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης και με τον ιδιοκτήτη της συλλογής Στερν, η υπουργός Μενδώνη, που έγινε πασίγνωστη από την υπόθεση Λιγνάδη, ο οποίος σήμερα είναι ελεύθερος στο σπίτι του… 

Η κυρία Μενδώνη, λοιπόν, συμφώνησε με τον αμερικανό συλλέκτη εβραϊκής καταγωγής Στερν, σύμφωνα με συνέντευξη στους Νιου Γιορκ Τάιμς να αναγνωρίσει αυτός ότι τα ευρήματά του, τα οποία εκτίθενται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, ανήκουν στην Ελλάδα και κατά καιρούς να έρχονται εδώ μερικά και να φιλοξενούνται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. 

Που βρεθήκαν όμως όλα αυτά τα μαρμάρινα ειδώλια στα χέρια του αρχαιοκάπηλου “συλλέκτη” Στερν; Είναι όλα από λαθρανασκαφές στις Κυκλάδες και είναι τον αριθμό ούτε πέντε, ούτε δέκα, αλλά… 161!

Αντί δηλαδή η Μενδώνη και η κυβέρνηση της Ν.Δ. να μηνύσει τον Στέρν και να ζητήσει την δίωξή του για την αρχαιοκαπηλία και την επιστροφή φυσικά των αρχαίων ευρημάτων έκανε συμφωνία μαζί του ότι είναι Ελληνικά! Η λογική του σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω σε όλο της το θλιβερό μεγαλείο.

Χ.Α.

Exit mobile version