Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποια θέση θα πάρουν οι ΗΠΑ σε ενδεχόμενο πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας; 

Ποια θέση θα πάρουν οι ΗΠΑ σε ενδεχόμενο πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας; 

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκιά πραγματοποιεί αυτές τις μέρες η Έρικα Ολσον, βοηθός υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Στα πλαίσια της επίσκεψής της, έδωσε συνέντευξη τύπου όπου ερωτήθηκε από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ν’ απαντήσει ευθέως στο ερώτημα εάν θα πάρουν θέση οι ΗΠΑ σε περίπτωση ελληνο-τουρκικής σύρραξης.

Ιδού η απάντησή της:

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε τόσο με την Τουρκία όσο και με την Ελλάδα και καλούμε τους συμμάχους μας να απόσχουν από πρακτικές κλιμάκωσης. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι ουσιαστικοί και σημαντικοί σύμμαχοι και φίλοι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπάρχουν διαφορές απόψεων μεταξύ των δύο χωρών και θέλουμε να επιλύσουν αυτές τις διαφορές εποικοδομητικά μέσω του διαλόγου, όπως στο παρελθόν.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να δράσουμε μαζί ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για ν’ αντιμετωπίσουμε την επιθετική στάση της Ρωσσίας στην Ουκρανία».

Απλές… «διαφορές απόψεων», λοιπόν, είναι για τους… φίλους μας τους Αμερικάνους η αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων, το αφήγημα της «γαλάζιας πατρίδας» που συμπεριλαμβάνει την μισή Ελλάδα, οι συνεχείς προκλήσεις και οι απειλές πολέμου. Και οι ΗΠΑ θα παίξουν τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» σε περίπτωση που αυτές οι… «διαφορές απόψεων» θα οδηγήσουν σε σύρραξη.  

Γνωρίζοντας πολύ καλά τον διαχρονικά άθλιο ρόλο των… μεγάλων μας συμμάχων, δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτά που είπε η Όλσον. Να τα βλέπουν αυτά οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» -της «νατοϊκής ακροδεξιάς» συμπεριλαμβανομένης!- που θεωρούν… μονόδρομο την παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και περιμένουν να μας… σώσουν οι Αμερικάνοι από τους Τούρκους!

 Α.Β.

Exit mobile version