Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρεσβευτά μου, ιδού ο στρατός σας!

Πρεσβευτά μου, ιδού ο στρατός σας!

Είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους η ατάκα του αλήστου πολιτικής μνήμης Παναγιώτη (ή Παναγιωτάκη….) Κανελλόπουλου προς τον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ, παρουσιάζοντας ένα άγημα του ελληνικού στρατού το 1948: «στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»!

Τη «δόξα» του Κανελλόπουλου φαίνεται πως ζήλεψε ο υπουργός (Νατοϊκής) Αμύνης της αμερικανόδουλης χούντας Μητσοτάκη, Παναγιωτόπουλος, που κατά την παρέλαση στην Θάσο για την συμπλήρωση των 110 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού, ανέβασε στην εξέδρα των επισήμων τον… Αμερικανό πρεσβευτή, προφανώς για να «επιθεωρήσει» τον στρατό του!

Μάλιστα, κατά την ομιλία του, ο ανεκδιήγητος Παναγιωτόπουλος ισχυρίστηκε ότι η παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Θάσο είναι… «ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία». Κι αυτό λίγες ημέρες μετά την ευθεία ερώτηση του τουρκικού κρατικού Anadolu προς Αμερικανίδα υφυπουργό, για το ποια θα είναι η στάση των ΗΠΑ σε περίπτωση ελληνο-τουρκικού πολέμου. Με την Αμερικανίδα να χαρακτηρίζει «διαφορές απόψεων» την αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων, το αφήγημα της «γαλάζιας πατρίδας» που συμπεριλαμβάνει την μισή Ελλάδα, τις συνεχείς προκλήσεις και τις απειλές πολέμου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά πως οι ΗΠΑ θα παίξουν τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» σε περίπτωση που αυτές οι… «διαφορές απόψεων» θα οδηγήσουν σε σύρραξη.

Όχι, δεν είναι βλαξ, ούτε τον βλάκα παριστάνει ο Παναγιωτόπουλος! Αμερικανόδουλος είναι και το… καυχιέται! Όπως όλοι άλλωστε στην χούντα Μητσοτάκη, που έχουν παραφράσει το «ισχύς μου η αγάπη του λαού», σε «ισχύς μας η αγάπη των Αμερικανών»!

A.B.

Exit mobile version