Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Ισραήλ «έριξε πόρτα» στους Κούληδες, για το χατίρι του Ερντογάν Πασά!

Το Ισραήλ «έριξε πόρτα» στους Κούληδες, για το χατίρι του Ερντογάν Πασά!

Άσχημα τα νέα για τους «εθνικοπατριώτας» του… αμαρτωλού τριγώνου Αθήνας-Ουάσινγκτον-Τελ Αβίβ, που μάλλον βρίσκεται στην… καλπάζουσα φαντασία τους! 

Έτσι, το Ισραήλ «έριξε πόρτα» (κατά το κοινώς λεγόμενον…) στους… άριστους του Χάρβαρντ, ακυρώνοντας ξαφνικά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Αμύνης Μπένζαμιν Γκατς στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός υπουργός ήταν να παραστεί σε τελετή στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, για να επιθεωρήσει, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του, την πρόοδο των έργων στην αεροπορική βάση Καλαμάτας, όπου θα ιδρυθεί Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης. Στο έργο εμπλέκεται η ισραηλινή εταιρία Elbit, στην οποία δόθηκε από το ελληνικό δημόσιο ένα χρυσοφόρο συμβόλαιο, διάρκειας δύο δεκαετιών.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό του πόσο υπολογίζουν οι (δήθεν!) σύμμαχοί μας οι Ισραηλινοί τους Κούληδες, ήταν ότι το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ειδοποίησε για την ακύρωση της επίσκεψης, μόλις λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της τελετής! 

Τελικά, μετά την… ψυχρολουσία, η τελετή έγινε με επίσημα πρόσωπα τους διευθυντές Εξοπλισμών και Επενδύσεων Ελλάδος και Ισραήλ, ενώ… έλαμψαν δια της απουσίας τους οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι που θα συνόδευαν την αποστολή.

Επισήμως, οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι η ακύρωση της επίσκεψης έγινε για λόγους που επιβάλλουν ο υπουργός να βρίσκεται στο Ισραήλ, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ωστόσο, οι… «κακές γλώσσες» λένε πως ο πραγματικός λόγος της άκρως προσβλητικής ακύρωσης της επίσκεψης, ήταν για να κάνει το Ισραήλ τα… «γλυκά μάτια» στον Ερντογάν Πασά. Ξέρετε, αυτόν που είναι… διεθνώς απομονωμένος, σύμφωνα με την προπαγάνδα του κομψευόμενου δανδή Μητσοτάκη και της… φλωρο-παπαγαλίας του! 

Διότι, όλως… τυχαίως, την επόμενη Τετάρτη ο Ισραηλινός θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ…

(ΥΓ) 1: Παρεμπιπτόντως, αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα στο 2022, που ο Ισραηλινός υπουργός Αμύνης ακυρώνει επίσκεψή του στο Μητσοτακιστάν. Τυχαίο; 

(ΥΓ) 2: «Πατριώται», περαστικά σας!

 

Α.Β.

Exit mobile version