Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ευθύνες Βενιζέλου για Μικρασιατική καταστροφή. Η ενίσχυση του Κεμάλ από Γάλλους επί Βενιζέλου.

Ευθύνες Βενιζέλου για Μικρασιατική καταστροφή. Η ενίσχυση του Κεμάλ από Γάλλους επί Βενιζέλου.

Για την τραγωδία του 1922 σίγουρα δεν φταίει μόνο η μία πλευρά. Δυστυχώς η επικρατούσα καθεστωτική “ιστορία” (ή προπαγάνδα;) έχει επιβάλλει την άποψη ότι οι “σύμμαχοι” εγκατέλειψαν την Ελλάδα λόγω της πτώσεως Βενιζέλου και της επιστροφής του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Αυτό είναι ΨΕΜΑ!

Σας παραθέτω ένα ντοκουμέντο, το οποίο θα περιέχεται στο υπό έκδοσιν βιβλίο “1922 – Αλήθειες και Ψέματα”, από το οποίο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ προκύπτει ότι ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ οι Γάλλοι εξόπλιζαν τον Κεμάλ.

6 Ιουνίου 1920, πρωθυπουργός Βενιζέλος (έφυγε τον Νοέμβριο!) και Βασιλεύς ο Αλέξανδρος (καμία προοπτική για επιστροφή Κωνσταντίνου!) και ο Αρχιστράτηγος Λεωνίδας Παρασκευόπουλος τηλεγραφεί στον ίδιο τον Βενιζέλο και τον ενημερώνει ότι:

“Η αύξουσα δύναμις του Κεμαλικού Στρατού, ιδίως μετά την Γαλλικήν ανακωχήν, οπότε ήρξαντο σημειούμεναι σοβαραί μεταφοραί εκ του μετώπου της Κιλικίας…” (Λ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ).

Με τον Βενιζέλο πρωθυπουργό, λοιπόν, οι Γάλλοι με την ανακωχή στην Κιλικία με τον Κεμάλ απελευθέρωναν προς δράσιν κατά Ελλήνων στρατεύματα τουρκικά και τους παρέδιδαν οπλισμό μεταξύ των οποίων και πυροβόλα. Ο Κωνσταντίνος έφταιγε; Ας σταματήσουν την προπαγάνδα.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Exit mobile version