Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρωθυπουργός απ’ την Ινδία στην… Μεγάλη Βρετανία!

United Kingdom Prime Minister Therese May holds a Cabinet reshuffle on Monday 8 January 2018 and makes new Ministerial Appointments.

Πρωθυπουργός απ’ την Ινδία στην… Μεγάλη Βρετανία!

Τελικά, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία των «Τόρις» και την πρωθυπουργία, καθώς όπως δήλωσε είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη των 100 βουλευτών που απαιτεί το καταστατικό του κόμματος για να είναι υποψήφιος, αλλά δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει αποτελεσματικά από τη στιγμή που δεν θα είχε ένα ενωμένο κόμμα στη Βουλή.

Σύμφωνα με το BBC, μέχρι τις 8 το βράδυ της Κυριακής είχαν ανακοινώσει τι θα ψηφίσουν οι 227 από τους 357 βουλευτές των Συντηρητικών. Εξ’ αυτών, 146 βουλευτές είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στον Σούνακ, 57 στον Μπόρις Τζόνσον  και μόνο 24 στην Πένι Μόρντοντ.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, νέος πρωθυπουργός θα είναι –εκτός απροόπτου- ο Ρίσι Σούνακ.

Ο οποίος, έλκει την καταγωγή του από την… Ινδία και θα είναι ο πρώτος μη γηγενής πρωθυπουργός σε χώρα της Ευρώπης! Ο πρώτος, αλλά σίγουρα όχι ο τελευταίος, καθώς –αργά ή γρήγορα- αυτή θα είναι η κατάληξη των «πολυπολιτισμικών» κοινωνιών της παρηκμασμένης Δύσεως!

 

A.B.

Exit mobile version