Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Περί των –made in USA- «φημών» για αλλαγή των θέσεων της Ρωσσίας στο Κυπριακό 

Περί των –made in USA- «φημών» για αλλαγή των θέσεων της Ρωσσίας στο Κυπριακό 

Τον τελευταίο καιρό, κυκλοφορεί εντόνως σε Ελλάδα και Κύπρο η «φήμη», πως η Ρωσσία σκοπεύει ν’ αρχίσει απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα, αναγνωρίζοντας έτσι ουσιαστικά τη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».

Και παρά τις συνεχείς ρωσσικές διαψεύσεις, οι διαδοσίες δεν σταματούν να κυκλοφορούν αυτά τα «fake news». Προφανώς, έχουν το σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από την αντιρωσσική προπαγάνδα, προς εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων!

Στα πλαίσια αυτά, δημοσιογράφος του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων ρώτησε σχετικά την εκπρόσωπο του ρωσσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Ιδού η πολύ ξεκάθαρη απάντησή της: 

«Έχουμε δώσει εξαντλητικές διευκρινίσεις γι’ αυτές τις φαντασιώσεις μέσω του ρωσσικού Υπουργείου Εξωτερικών, της πρεσβείας της Ρωσσίας στη Λευκωσία, πριν από μία εβδομάδα είχαμε τη συνέντευξη του Α. Μάσλοφ στην εφημερίδα Ιζβέστια. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε και το έκανε αυτό αρκετό καιρό πριν, ότι δεν σκοπεύουμε να διοργανώσουμε απευθείας αεροπορικές συνδέσεις της Ρωσσίας με τη λεγόμενη “ΤΔΒΚ”. Και είμαι διατεθειμένη όσες φορές θέλετε να επαναλάβω τη θέση μας».

Όσον αφορά την δήθεν αλλαγή της ρωσσικής θέσης για το Κυπριακό, η κ. Ζαχάροβα ξεκαθάρισε ότι: «Η θέση της Ρωσσίας για τη διευθέτηση στο Κυπριακό παραμένει απαράλλακτη, σας είναι καλώς γνωστή. Είμαστε προσηλωμένοι στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων το 541 του 1983, το 550 του 1984, τα οποία ορίζουν προς όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να μην αναγνωρίσουν κανένα κυπριακό κράτος, πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας, τέλος του παραθέματος».

Αλήθεια, τι καλά που θα ήταν να είχαν και οι… μεγάλοι μας «σύμμαχοι» τέτοιες σταθερά φιλελληνικές θέσεις!

 

α.β.

Exit mobile version