Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από την καταστροφή της Σμύρνης στο Smyrna di Levante

Από την καταστροφή της Σμύρνης στο Smyrna di Levante

Δεν ξέρουμε ποιος είχε την ιδέα, αλλά σίγουρα δεν φαντάστηκε ότι σε αυτή την χώρα όπου επικρατεί ο εθνικός παχυδερμισμός θα ήταν παράταιρο να εγκαινιαστεί ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σμύρνης ακριβώς στην επέτειο των 100 χρόνων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ξεκινάει ένα πλοίο πολυτελές από την Θεσσαλονίκη για να πάει στην Σμύρνη, όπου εκατό χρόνια πριν από την προκυμαία της, στην οποία έπλεαν πτώματα Ελλήνων κι ανάμεσα τους παιδιών και γυναικών, προσπαθούσαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εγκαταλείποντας τα σπίτια τους, που είχαν κάψει οι τουρκικές ορδές, να φύγουν προς την Ελλάδα.

Για όποιον βλέπει τα πράγματα με οπτική ιστορική, αυτό αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση όχι όμως για τον επί σειρά ετών υβριστή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καθηγητή Μαρατζίδη, ο οποίος έγραψε θριαμβευτικό άρθρο με τον τίτλο “Smyrna di Levante – Θεσσαλονίκη: Γραμμή φιλίας”! Ποιας “φιλίας” αλήθεια; Της “φιλίας” μιας σφαγής και ενός ξεριζωμού για τον οποίο ποτέ κανένας δεν απολογήθηκε, ποτέ δεν ακούστηκε μία συγγνώμη και βεβαίως και μίας πολιτικής ληστρικής, η οποία κατ’ ουσίαν ήταν κατάσχεση από το κράτος του σφαγέα Κεμάλ, των ελληνικών περιουσιών της Σμύρνης και των γειτονικών πόλεων, περιουσιών που συναθροίζονται σε ένα τεράστιο οικονομικό μέγεθος. Όμως, ο καθηγητής Μαρατζίδης χαίρεται γιατί έτσι ηττάται κατ’ αυτόν ο πολιτικάντικος και κακομοίρικος εθνικισμός των συλλαλητηρίων του Μακεδονικού. Δεν του λέει τίποτε η μεγάλη εθνική τραγωδία του 1922 και την κρύβει στα καλογυαλισμένα σαλόνια του πλοίου Smyrna di Levante, το οποίο σημειωτέων θα εξυπηρετήσει θαυμάσια το τουρκικό εμπόριο, αφού σήμερα για να πάει ένα φορτηγό με εμπορεύματα από την Τουρκία στην κεντρική Ευρώπη θα πρέπει να περάσει από Κωνσταντινούπολη, Ανατολική Θράκη, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία και Αυστρία ή από την άλλη κατεύθυνση από Ελλάδα και Ιταλία, ενώ τώρα θα περνά στην Θεσσαλονίκη και μέσω της Εγνατίας, που χρυσοπλήρωσε ο Ελληνικός Λαός, θα περνά από Ηγουμενίτσα στην Βόρειο Ιταλία κατ΄ ευθειάν. 

Μήπως τελικά την ίδια ώρα που ο Δένδιας ρίχνει “χαστούκια” στον Ερντογάν, στην πραγματικότητα όλα είναι διαφορετικά; Μήπως μας κοροϊδεύουν και η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι το πλοίο Smyrna di Levante και η γραμμή “φιλίας” Σμύρνης – Θεσσαλονίκης;

ΑΒΑΡΙΣ   

 

Exit mobile version