Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η παρέλαση και η κυρία Πρόεδρος 

 

Παρούσα στο επίκεντρο του εορτασμού της εθνικής επετείου, το οποίο ήταν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου έλαβε χώρα και η παρέλαση και η πρόεδρος της δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία να μη ξεχνάμε ότι ως μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε Συνταγματικό το Μνημόνιο παρ’ όλο το γεγονός ότι αυτό προέβλεπε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας χωρίς τα 2/3 των ψήφων της Βουλής όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Δεν έμεινε απαρατήρητη η παρουσία της στην Θεσσαλονίκη και όπως λένε κάποιοι κακοήθεις(;) υπήρξε αρνητικός πρωταγωνιστής. Πρώτα απ’ όλα δεν ήταν παρούσα στην έναρξη της τελετής, η οποία ήταν η έπαρση της Σημαίας στο Λευκό Πύργο. Καθυστέρησαν μισή ολόκληρη ώρα για να αρχίσουν την τελετή, αλλά η πρόεδρος δεν ήλθε… Ήταν εκεί το Στρατιωτικό Άγημα, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, όλες οι αρχές, αλλά όχι η κ. Σακελλαροπούλου. 

Όπως κάθε χρόνο, το απόγευμα της 26η Οκτωβρίου, γίνεται πανηγυρική τελετή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην οποία η Πρόεδρος πήγε με καθυστέρηση τριάντα λεπτών μετά την καθορισμένη ώρα ενάρξεως της τελετής και αυτό προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στον Ακαδημαϊκό κόσμο, οι οποίοι σχολίασαν ότι ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό κατά το παρελθόν και μάλιστα οι Αρχηγοί του Ελληνικού κράτους και οι πρωθυπουργοί προσέρχονται στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου πριν από την έναρξη της τελετής!

Φυσικά και δεν ήταν η μοναδική “παρουσία” της εκλεκτής του Μητσοτάκη και των μνημονιών, που έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Σε όλη την διάρκεια της στρατιωτικής παρελάσεως καθόταν και έπαιζε με το κινητό της τηλέφωνο και αυτό φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τον φωτογραφικό φακό (υπάρχουν και οι σχετικές φωτογραφίες), ούτε και από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. 

Όσο για την μαθητική παρέλαση των Αθηνών προκλητικά τα κανάλια δεν έχαναν ευκαιρία να μας δείχνουν να κρατούν την Ελληνική Σημαία Ινδοί, Κογκολέζοι, Κενυάτες και Αφγανοί…

ΝΕΙΚΟΣ Τ.

Exit mobile version