Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ;

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ;

Συχνά πυκνά ακούμε από τους ηγέτες μας να επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο, ως ισχυρό επιχείρημα και απάντηση, στις Τούρκικες ιταμές και γελοίες απαιτήσεις, που αφορούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας.
Η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους μας, γίνεται με στόμφο και επιμονή εδώ και χρόνια , αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει ούτε να το επιβάλλουμε, αλλά και ούτε να σταματήσουμε την Τουρκική επεκτατικότητα και την θρασύτατη προκλητικότητα.
Αντιθέτως οι Τούρκοι αποθρασύνονται συνεχώς, γίνονται προκλητικότεροι, απειλούν ότι θα έρθουν νύχτα και θα μας πνίξουν, το δε Διεθνές Δίκαιο δείχνουν να το γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Γιατί άραγε συμβαίνουν όλα αυτά ;
Μήπως την απάντηση την δίνει ο πρόγονός μας ο αρχαίος Ιστορικός Θουκυδίδης, που διδάσκεται σε όλες τις στρατιωτικές ακαδημίες της οικουμένης ;
Μήπως και εδώ έχουμε το δίκαιο του ισχυρού, που σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, «ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του, και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλει η αδυναμία του» ;
Μήπως οι Τούρκοι ηγέτες νοιώθουν ισχυροί λόγω του ότι είναι περισσότεροι πληθυσμιακά και οι
Έλληνες  ηγέτες νοιώθουν αδύναμοι, λόγω δειλίας ;
Μιλάμε για δειλία των σημερινών ηγετών,  γιατί ποτέ οι πρόγονοί μας Έλληνες, στην μακρόχρονη ιστορία τους, δεν πολέμησαν με υποδεέστερους πληθυσμιακά λαούς.
Πάντα ήταν λιγότεροι, αλλά η ψυχή τους ήταν στητή κι´ολόρθη, και ισχυρότερη αυτής των αντιπάλων τους.
Παράδειγμα τρανό, και παγκοσμίως γνωστό, είναι η μάχη των Θερμοπυλών, όπου ο Λεωνίδας με τους τριακόσιους γενναίους Σπαρτιάτες και οι γενναίοι εφτακόσιοι Θεσπιείς, τα έβαλαν με τις εκατοντάδες χιλιάδες Πέρσες.
Πού καταλήγουμε ;
Καταλήγουμε σε μία ωμή πραγματικότητα που διδάσκει και λέει ότι Διεθνές Δίκαιο, αν δεν έχεις την αποφασιστικότητα, το σθένος και την ανδρεία να το επιβάλεις, είναι για εσένα που το επικαλείσαι, μία Διεθνής …..μπαρούφα !!

Νικόλαος  Η. Σκαντζός

Exit mobile version