Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η… φρατέλα Μελόνι δέχτηκε να πιάσει ιταλικό λιμάνι δουλεμπορικό πλοίο με 179 παράνομους μετανάστες

Η… φρατέλα Μελόνι δέχτηκε να πιάσει ιταλικό λιμάνι δουλεμπορικό πλοίο με 179 παράνομους μετανάστες  

Την επομένη της εκλογής Μελόνι, η έγκριτη ιταλική εφημερίδας «La Repubblica», αποκάλυψε πως για την… φρατέλα είχε εγγυηθεί προεκλογικά ο προκάτοχός της αρχιτραπεζίτης Ντράγκι στα «ανώτατα κλιμάκια» της Ε.Ε. (Μακρόν, Σολτς, φον ντερ Λάιεν και ΣΙΑ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Ντράγκι εγγυήθηκε ότι η μελλοντική κυβέρνηση της Μελόνι θα ακολουθήσει την δική του πολιτική στα εξωτερικά (παραμονή της Ιταλίας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και στήριξη της Ουκρανίας), αλλά και στα οικονομικά ζητήματα (μη αμφισβήτηση του ευρώ και συνέχιση της «σφιχτής» οικονομικής πολιτικής).

Όπως φαίνεται όμως, η «La Repubblica» έγραψε… μισές αλήθειες. Καθότι, η Μελόνι ακολουθεί την πολιτική του Ντράγκι ακόμη και στο μεταναστευτικό ζήτημα! 

Αυτή, λοιπόν, που προεκλογικώς ορκιζόταν ότι επί των ημερών της κανένα δουλεμπορικό πλοίο ΜΚΟ δεν θα πιάνει ιταλικό λιμάνι, δέχθηκε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Κατάνης το πλοίο της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης SOS Humanity, που μεταφέρει 179 παράνομους μετανάστες!

Βέβαια, για να «χρυσώσει το χάπι», ο αρμόδιος υπουργός της… φρατέλας, Ταγιάνι, δήλωσε πως το πλοίο «θα μπορέσει να παραμείνει στα χωρικά μας ύδατα όσο θα είναι απαραίτητο για να εξετάσουμε όλα τα επείγοντα περιστατικά πάνω σ’ αυτό. Θα δεχθούμε όλους όσοι είναι για παράδειγμα ανήλικοι ή, σύμφωνα μ’ αυτά που μαθαίνουμε από τα μέσα ενημέρωσης, είναι έγκυες γυναίκες ή με μικρά παιδιά, ανθρώπους που έχουν πυρετό. Όσοι δεν εκπληρώνουν αυτά τα κριτήρια θα πρέπει να οδηγηθούν από το πλοίο έξω από τα χωρικά μας ύδατα».

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, στο Humanity 1 επιβαίνουν περισσότεροι από 100 ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ όπως δήλωσε η Πέτρα Κρίσοκ, η οποία είναι υπεύθυνη Τύπου της γερμανικής ΜΚΟ και βρίσκεται μέσα στο πλοίο, περισσότεροι από 50 παράνομοι μετανάστες εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης.

Άρα, άνω των 150 από τους συνολικά 179 παράνομους μετανάστες, εκπληρώνουν τα «κριτήρια» που έχει βάλει η κυβέρνηση της Μελόνι για να τους δεχθεί στην χώρα. Πιθανολογούμε δε, πως οι υπόλοιποι είναι έγκυες γυναίκες με μικρά παιδιά, οπότε θα τους δεχθεί όλους!

Άλλωστε, οι ισχυρισμοί της ιταλικής κυβέρνησης, ότι επιτρέπει την προσέγγιση του λιμανιού της Κατάνης από το πλοίο, για να ανέβουν γιατροί και να παράσχουν βοήθεια σε όσους από τους επιβαίνοντες την χρειάζονται, είναι μεγάλο παραμύθι. Καθώς, κάλλιστα θα μπορούσε το πλοίο να αγκυροβολήσει στα ανοιχτά και να προσεγγισθεί για παροχή ιατρικής βοήθειας, χωρίς να πιάσει λιμάνι!

(ΥΓ): Κάποιοι «εθνικοπατριώτες» που πανηγύρισαν τη νίκη της Μελόνι σαν δική τους νίκη και εμφάνισαν την κυβέρνησή της ως «εθνική», οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη από τους οπαδούς τους. Έστω και με τη δικαιολογία ότι… παρασύρθηκαν.

Αν δεν το κάνουν, σημαίνει πως είναι «ούνα ράτσα-ούνα φάτσα» με τη… φρατέλα. Δηλαδή, πολιτικοί απατεώνες, έτοιμοι για οποιονδήποτε συμβιβασμό με το σύστημα, για να τους επιτρέψει να έχουν μια περιθωριακή έστω πολιτική παρουσία!

 

Α.Β.

Exit mobile version