Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΟΧΙ ΣΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΟΧΙ ΣΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ 

Στον απόηχο όσων συνέβησαν εκείνο το θέρος του 2015, η θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για έξοδο της Ελλάδος με όρους σκληρούς και διαπραγματεύσεις ανελέητες από το ευρώ, στο οποίο έβαλε την Πατρίδα μας ο καταστροφέας Σημίτης, με ψεύτικα στοιχεία.

Η πρόσφατη σύγκρουση του γηραλέου εκπροσώπου του “deep state” των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με την Ρωσσία προκειμένου να υπερασπιστή τον Ιουδαίο γελωτοποιό πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι και την πολιτική του, απέδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας δούλος της αμερικανικής πολιτικής, η οποία υποτάχθηκε πλήρως στις αμερικανικές απαιτήσεις ενάντια στα συμφέροντά της. 

Η Ευρώπη χάνει από την ενεργειακή της σύγκρουση με την Ρωσσία και τις κυρώσεις που της επιβάλει η Ουάσιγκτον να επιβάλει στην Μόσχα. Αυτό όμως δεν έχει σημασία για την διεφθαρμένη ηγεσία της Ευρώπης, η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα των αρχόντων, των τραπεζών και των Χρηματιστηρίων. 

Έτσι, ενώ κάποτε η αναλογία ευρώ και δολαρίου ήταν 1,4 προς 1 τώρα έχει γίνει 0,9 προς 1. Συγκεκριμένα το ευρώ έχει χάσει το 40% από το ιστορικό υψηλό του έναντι του δολαρίου ενώ μόνο μέσα στο 2022 έχει σημειώσει πτώση έναντι του δολαρίου 13%. Εις ό,τι αφορά την Πατρίδα μας, επιβιώνει ακόμη οικονομικά λόγω του τουρισμού,  ο οποίος προήρχετο κατά μεγάλο μέρος αυτήν την χρονιά από τις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν ή γεωπολιτικές συνθήκες τους υποχρεώσουν να κόψουν το τουριστικό ρεύμα τους προς την Ελλάδα, τότε η χώρα μας θα αντιμετωπίσει δραματικές εξελίξεις στην οικονομία της. 

Είναι προφανές ότι εθνική οικονομία δεν υπάρχει και με την πολιτική του ευρώ, που ήδη απεδείχθη ότι δεν είναι τόσο ισχυρό όσο έλεγαν κάποιοι, κανένα μέλλον δεν είναι βέβαιον. Εάν συνυπολογίσει δε κανείς και την συνεχή άνοδο της οικονομίας της Κίνας, η οποία πιέζει το δολάριο, τότε όλα είναι αβέβαια. Η μόνη λύση εθνική οικονομία με επιστροφή σε μία εθνική πολιτική. 

ΜΜ

Exit mobile version