Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Εγκαταλείψτε το Κίεβο” – Στο έλεος του παγετού αφήνει ο Μπάιντεν την Ουκρανία

“Εγκαταλείψτε το Κίεβο” – Στο έλεος του παγετού αφήνει ο Μπάιντεν την Ουκρανία

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλιτσκό κάλεσε τα τρία εκατομμύρια κατοίκους της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Κιέβου, να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την πόλη καθώς ο χρόνος για την επισκευή των δικτύων ηλεκτροδότησης και παροχής αερίου, τα οποία βομβάρδισε πρόσφατα η Ρωσσία, μπορεί να είναι μακρύς και εν τω μεταξύ να επέλθει ο σκληρός για την περιοχή χειμώνας. Ως γνωστόν, μετά την Ουκρανική επίθεση στην γέφυρα του Κερτς, που συνδέει την χερσόνησο της Κριμαίας με την Ρωσσία, η Μόσχα βομβαρδίζει τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης και παροχής αερίου, αλλά και πόσιμου ύδατος σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας. 

Ήδη έχουμε πολύωρες προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, οι οποίες εάν το θερμόμετρο αρχίσει να κατεβαίνει και φτάσει φαινόμενο συνηθισμένο στους μείον 15 και μείον 20 βαθμούς κελσίου, τότε η κατάσταση θα είναι δραματική. Ο δήμαρχος του Κιέβου δήλωσε συγκεκριμένα: “Αν έχετε συγγενείς έξω από την πόλη όπου υπάρχει νερό και θέρμανση παρακαλώ εξετάστε το ενδεχόμενο να μείνετε εκεί”.

Εν τω μεταξύ, οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται με τα drones από το Ιράν, τα οποία είναι drones καμικάζι και καταστρέφονται πάνω στον στόχο. Είναι φτηνά, επιτίθενται κατά σμήνη, η κατάρριψή τους είναι δύσκολη και προκαλούν μεγάλες καταστροφές.

Όσο για τον Τζο Μπάιντεν και τις ΗΠΑ προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν την Ουκρανία να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσσία και φυσικά ούτε λόγος για περαιτέρω εμπλοκή τους στον πόλεμο και ήδη στις ΗΠΑ ακούγονται φωνές, ότι η Αμερική έχει δώσει πάρα πολλά στην Ουκρανία και πρέπει να σταματήσει την ενίσχυσή της σε περίοδο οικονομικής κρίσεως. Φαίνεται πως μετά το Αφγανιστάν και το Ιράκ σειρά έχει η Ουκρανία να αφεθεί στην σκληρή της τύχη από την Ουάσιγκτον, η οποία θα την εγκαταλείψει όπως όλα δείχνουν στα νύχια της ρωσσικής αρκούδας. 

ΑΒΑΡΙΣ

Exit mobile version